Halloween i efterårsferien
Mød Ludwig Løvehjerte
Mød Ludwig Løvehjerte, som ankommer med specialtog fra én af sine mange rejser ude i den store verden, hvor han hjælper med at bevare truede dyr og naturen, hvor dyrene naturligt hører hjemme. Han har set lidt af hvert, og mon ikke han tryller et par historier frem om rejserne.
Foredrag hver dag
Hver dag kan du komme til foredrag om alt fra Løver i fangenskab, ulve i Danmark, Ree Parks arbejde i parken i Ebeltoft og i Masai Mara i Kenya i Afrika og meget mere.
Naturværksted
I kan også selv være med til at hjælpe dyr i den danske natur. Både dem, der kryber, kravler og flyver. Kig forbi Huldrens Hule og bliv klogere på, hvordan du hjælper de hjemmehørende arter gennem vinteren.
Se skeletter blive til på Skeletværkstedet
Kommer du forbi Skeletværkstedet kan du se nærmere på, hvordan forskellige dyr ser ud indvendig. Dygtige guider står klar til at svare på alle dine spørgsmål og fortæller, hvad der gør de forskellige arter unikke.
Er du mere nysgerrig kan du se med, når nogle af de døde dyr genopstår. Konservator Mikkel sidder i sit værksted den 15. og 16. oktober, hvor han har til opgave at genopbygge og udstoppe nogle af parkens dyr, og samtidig har han samlet dyr fra den danske natur. Hele ugen kan I følge med i Ådselskabinettet når døde dyr langsomt forrådner.
Quiz tid
Vær med til Natur Quizzen og test din viden om dyrene i parken og Ree Park Safari.
Hent din Quiz i Safari Shoppen og kom forbi rovdyr, hovdyr og andre af parkens dyr. Der er præmier til de børn og familier, der er bedst til at besvare spørgsmålene om dyrene i Ree Park.
Kom både på safari- og togtur med rabat
Husk også at tage en Land Rover Safari på den afrikanske savanne samt at køre med Amerika Expressen ud på den nordamerikanske prærie. Køb kombi-billet til kun 85 kr. hele efterårsferien.
Ekstra dyrefodringer alle dage
Snyd ikke jer selv for at komme med til en dyrefodring, hvor de dygtige guider bl.a. fortæller om dyrenes adfærd samt arbejdet med udryddelsestruede dyr. Hele efterårsferien er der ekstra fodringer hver dag kl. 11 og kl. 16.
Ådselskabinettet – når naturen rydder op
Når livet stopper, går en proces i gang.
Det gælder også i skovene. Uanset om det er blade, grene eller dyr, så starter en proces, så snart der ikke mere tilføres næringsstoffer. Straks et dyr dør, starter en forrådnelsesproces, da der intet er tilbage til at beskytte kroppen mod bakterier o.l. Hos døde dyr er det bl.a. insekter og mikroorganismer, som starter nedbrydningen.
Organiske nedbrydere er f.eks. bænkebidere, regnorme, tusindben og snegle, mens mikroorganismer er bakterier og svampe.
Lugten som udvikles ved forrådnelsen skyldes ofte, at proteiner ikke nedbrydes fuldstændigt, men omdannes til forskellige ildelugtende kvælstofsholdige stoffer (f.eks. Aminer). Det er som regel lugten, som tiltrækker nedbryderne, hvor f.eks. spyfluen vil lægge æg i kødet.
Nedbrydere og ådselsbiller spiser både det døde organiske materiale, men også de forskellige mikroorganismer, som begynder at vokse på kadaveret (bakterier og svampe).
Kig forbi Ådselskabinettet og følg processen, når naturen rydder op.