HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Solparakitten

Solparakitterne er en af de mest farvestrålende papegøjearter.

Værd at vide om SOLPARAKITTEN

Deres fjerdragt er klar gul med røde, orange, grønne og blå markeringer fordelt over kroppen. En kridhvid ring indrammer de dybt brune øjne, mens næbbet og benene er mørke.

Solparakitter lever i par i flokke på op til ca. 15 individer, som sammen bevæger sig rundt under fødesøgningen. Mens fuglene spiser, er de bemærkelsesværdigt stille, men lige så snart de letter igen, er de overordentlig larmende. Så på trods af deres iøjnefaldende fjerdragt, vil man oftest høre flokken før man ser dem.

Hunnen runger på 3-4 æg i hule træstammer eller små klippehuler, i 23-27 dage, hvilket er en usædvanlig lang rugeperiode. Rugetiden for solparakitterne er hele 40% længere, end for øvrige fugle med en tilsvarende æg størrelse. Hunnen ruger på æggene alene, men hannen bliver i nærheden og hjælper med at forsvare reden mod rovdyr så som slanger, pattedyr og andre fuglearter.

Når ungerne klækkes er de nøgne, blinde og så svage, at de ikke engang kan holde deres eget hoved endnu. Ungerne vendes derfor om på ryggen, de første par dage, når forældrene skal fodre dem. Ungerne er dybt afhængige af begge forældrefugle, som beskytter dem og bringer dem føde, indtil de forlader reden i en alder af 7-8 uger.

I Ree Park Safari kan du møde solparakitterne, som flyver frit rundt i parken hele sommeren. De vender altid tilbage til deres til deres faste foderforsyning og til deres redehuller i deres anlæg. Når efteråret kommer, kaldes alle parkens små fritflyvende papegøjer ind i deres vinteranlæg, hvor de nyder glæde af deres varmelampe. Her er de også i sikkerhed for de hjemmehørende rovfugle, som lever frit i og omkring parken, og nemt kan spotte de iøjnefaldende fugle med deres farvestrålende fjerdragt.

Quote

Vidste du at...

"...solparakittens unger kun vejer omkring 6 gram ved klækningen? De nyklækkede nøgne og helt blinde unger kan end ikke holde deres hoved oppe den første tid, og er derfor fuldstændig afhængige af deres forældre."

Her er lidt fakta om Solparakitten

HVAD SPISER SOLPARAKITTEN?Solparakitten er bestemt ikke kræsen. Den æder mange forskellige frugter og andre plantedele, og supplerer også gerne sin kost med insekter og æg


ANTAL ÆG

HVOR MANGE ÆG LÆGGER SOLPARAKITTEN?

Hos solparakitten lægger hunnen typisk 3-4 æg pr sæson.


RUGETID

HVOR LANG TID RUGER SOLPARAKITTEN?

Solparakitter ruger i hele 23-27 dage, hvilket er hele 40% længere, end for øvrige fugle med en tilsvarende æg størrelse.
HVOR LEVER GEPARDEN?

Geparden lever på de åbne græssavanner. Tidligere var geparden vidt udbredt i store dele af Afrika og Asien, men jagt, indfangning, og ødelæggelse af gepardens leveområder har reduceret bestanden stærkt. I Asien er geparden næsten udryddet og kun små isolerede bestande findes tilbage i Iran.