Ree Park - Danmarks bedste oplevelse

Ree Park er nomineret til Danmarks bedste oplevelse.

Tusind tak for nomineringen, hjælp os med at vinde.

Stem og vind præmier for 25.000 kr. 

HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Påfuglen

Den indiske påfugl er en rigtig charmør, hvor hanerne forsøger at tiltrække sig så mange hunners opmærksomhed som muligt. I yngletiden har de gamle hanner udvalgte pladser, hvor de spiller op for hunnerne ved at danse og ryste med deres store, udslåede hale.

Værd at vide om PÅFUGLEN

Den store hale er både besværlig og tung at bevæge sig rundt med, og den udgør en stor risiko for at ejeren bliver fanget af rovdyr. Halen er altså et tydeligt tegn på sundhed, styrke og evne til at overleve, trods det handicap den medfører. Derfor vælger hunnerne kun de hanner, med de største og smukkeste haler i yngleperioden.

Når yngleperioden er overstået vil hannerne smide de prægtige halefjer, og kun beholde de fjer, der benyttes under flyvningen. På denne måde udgør halen kun en risiko i den periode, hvor hunnerne vælger deres mager.

En rimelig god flyver

Natten tilbringes på faste pladser i høje træer, men da påfuglene flyver ned meget tidligt om morgenen, er de udsatte for ræve og andre rovdyr.

I forhold til at de egentlig tilhører fasanfamilien, er påfuglen en rimelig god flyver, hvor selv gamle hanner med stor haler flyver glimrende. Hunnerne laver deres reder på jorden. Det er derfor en farlig tid for hunnerne, imens de ruger, og indtil ungerne udvikler svingfjer, så de kan lette og komme op i sikkerhed i træerne.

Quote

Vidste du, at...

... hannen mister hele sin flotte hale om efteråret, og at en ny vokser frem til parringssæsonen i foråret?"

Her er lidt fakta om påfuglen

På sanskrit betyder påfuglens navn "slange-dræber", da de ofte ses spise unge kobraer. Af denne grund ærer og værdsætter mange indere påfuglen, som man ynder at have tæt på menneskelig bebyggelse som tamdyr.
Hvad spiser påfuglen?

Påfuglen er altædende og har en rig varieret kost bestående af alverdens smådyr og plantedele.

Hvor mange æg lægger påfuglen?

Påfuglen lægger 4-8 æg ad gangen.

Hvor længe ligger påfuglen på æggene?

Påfuglen ruger på sine æg i 28 dage.