HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Den Nubiske Ged

Værd at vide om den NUBISKE GED

Den nubiske ged har hjemsted i Egypten og Sudan og er tilpasset livet i den nubiske ørken. Geder er ikke kræsne i deres fødevalg og kan derfor fint leve i næsten græsfrie områder, hvor føden består af grene, bark og blade.

Den nubiske ged adskiller sig fra andre geder ved at have en høj næseryg der mest af alt får den til at minde om et får. Denne høje næseryg gør det muligt for geden at fordampe væske for derved at køle sig ned i det varme klima. På sin hjemegn holdes den nubiske ged som husdyr på grund af sin nærende mælk og sit velsmagende kød.

I Ree Park Safari kan du møde de nubiske geder ved den afrikanske naturlegeplads, Watoto Kaya. Hvis du besøger gederne i deres indhegning, vil de meget gerne kløes – især lige mellem de lange horn.

Quote

Vidste du, at...


"... den nubiske ged også kaldes “hængeøregeden”?"

Næsten et kæledyr

De nubiske ged i Ree Park går tæt på legepladsen Watoto Kaya. I må gerne gå ind til dem i indhegningen, bare husk at lukke lågen efter jer. De er sjove, frække og rolige og vil gerne klappes.

Her er lidt fakta om den NUBISKE GED

Den nubiske ged har hjemsted i Egypten og Sudan og er tilpasset livet i den nubiske ørken. Geder er ikke kræsne i deres fødevalg og kan derfor fint leve i næsten græsfrie områder hvor føden består af grene, bark og blade.
Hvad spiser den nubiske ged?

Græs, urter og blade

Hvor mange dage er den nubiske ged drægtig?

Den nubiske ged er drægtig i 150 dage.

Er den nubiske ged truet?

Den nubiske ged er i dag en tamged, og er derfor vidt udbredt i Afrika.