HVAD SØGER DU?

Projekter i Karen Blixen Camp Trust

Maasai Rianda kvinde Perleprojekt

Perle-projektet startede i slutningen af 2014, da 32 kvinder fra den lokale by, Mararianta, den lokale by nær Karen Blixen Camp, etablerede Maasai Rianda Women Group, en lokalbaseret organisation.

Kunsthåndværket lavet af perler, der er lavet af kvinderne, er traditionel Maasai og vestligt design eller er en kombination. Stykkerne omfatter smykker, såsom halskæder, armbånd og øreringe samt andre produkter som bælter, hundehalsbånd og nøgleringe. Kvinderne modtager vejledning i design fra instruktører, der besøger kvinderne, og de er finansieret af Karen Blixen Camp Trust.

Perlearbejde skabt af Maasai kvinder har en rig og unik historie i maasai kulturen. Det er dog i fare for at forsvinde, da moderne livsstilsændringer har påvirket Maasai-samfundets liv.
Læs mere
Værkstedet doneret af Karen Blixen Camp

Deres værksted (doneret af Trusten) er placeret i Karen Blixen Camp, og værkstedet kan besøges af campens gæster. En repræsentant fra Trusten, som bor i campen, fortæller gæsterne om betydningen af de individuelle designs og perle-projektets generelt. De færdige produkter er til salg i værkstedet og i butikken i Karen Blixen Camp. Hvert produkt har identifikation og baggrund om kvinden, der har lavet det, som sikrer beskæftigelse af kvinderne.

Bevarelse af de traditionelle metoder

Maasai Rianda Women Group er begyndt at samle arvestykker af traditionelle Maasai smykker for at bevare de traditionelle metoder til at designe og lave smykker. Disse genstande vises i en permanent udstilling i deres værksted i Karen Blixen Camp. Udover at få inspiration fra de gamle smykker kan kvinderne dele legender og historier vedrørende smykker og Maasai kvinders liv til campens gæster.

Mara Elephant Helikopter Program

Vi arbejder tæt sammen med vores partner, Mara Elephant Project (MEP), for at beskytte savannens elefanter, der er truet af krybskytteri for ulovlig elfenbenshandel, klimaændringer og et stigende antal konflikter mellem lokalbefolkningen og elefanter.

Elefanter
De elefanter, der bor i Maasai Mara, er den største underart af elefanter. Deres ekstra store ører og længere forben afskiller dem fra andre elefantarter.
Det anslås nu, at en elefant bliver krybskyttet hvert 15. minut i Afrika. Med den fart vil de afrikanske elefanter være uddøde i løbet af 10-15 år. I 2013 alene blev 35.000 afrikanske elefanter krybskyttet.
Befolkning i Maasai Mara-regionen er vokset med 7% om året i de sidste 16 år, hvilket er tre gange det nationale kenyanske gennemsnit på 2,5%. Konsekvensen er, at flere mennesker lever i elefanternes græsningsområder, hvilket fører til stigende forekomster af menneskelige konflikter med elefanter.
Læs mere
Baggrunden for projektet

Flere mennesker, der bor i Maasai Mara, betyder overtagelsen af mere jord, der anvendes til landbrug og infrastruktur som veje, jernbaner og rørledninger. Derfor er det meste af det område, der traditionelt er hjemsted for elefanter, blevet privatiseret og delt i mindre områder for enkeltpersoner. Elefanter bliver presset ind i de områder, hvor mennesker bor, og her går de ind i afgrøder og madbutikker og spiser, hvad de kan finde, de ødelægger veje og vandkilder, da de har ikke på samme måde som tidligere har adgang til deres historiske habitat. Som følge heraf er vreden mod elefanter øget, og de bliver ofte dræbt i gengældelse. Denne situation er blevet beskrevet af IUCNs røde liste over truede arter som: "Den vigtigste opfattede trussel er tabet og fragmenteringen af habitat forårsaget af den løbende befolkningsudvidelse og voksende konvertering af frie arealer til landbrugsjord"

Samarbejde med Mara Elephant Project (MEP)

MEP undersøger elefantbevægelser gennem brug af elefant-venlige GPS halsbånd. Sporingshalsbåndene gør det muligt for MEP at overvåge elefantbevægelser (eller manglende bevægelse) tæt på real tid. De indsamlede data hjælper med at lægge strategien til ranger-indsættelse i anti-krybskytte-indsatsen og indsatsen for at undgå konflikter mellem elefanter og lokalbefolkningen.

Mararianta Village School Program

Mararianta Village School er en grundskole kun få kilometer fra Karen Blixen Camp. Skolen har cirka 320 elever i alderen 4-15 år, fra børnehave til 6. klasse. Forældrene til mange af børnene er ansat som medarbejdere hos Karen Blixen Camp. Det er et mål at udvide skolen til at omfatte 7. og 8. klasse i de kommende år. Skolen ejes og forvaltes af lokalsamfundet, og den er godkendt af Undervisningsministeriet og National Environmental Management Authority i Kenya.
Læs mere
Tæt dialog med ml. partnere

Karen Blixen Camp Trust har en tæt dialog med skolens ledelse om deres behov og fremtidige udvikling. Trusten støtter den lokale Mararianta Village School ved at levere skoleartikler og fundraising til store projekter, såsom nye skolebygninger.

Bedre vilkår for børnene

Regionale og lokale administratorer, forældre til børnene og eleverne selv er opmærksomme på Trusten og donorers forpligtelse til lokalsamfundets uddannelsesbehov. Den økonomiske støtte er det konkrete fordele ved økoturisme til gavn for elever og forældre i Mara North Conservancy.
Bedre uddannelse giver børnene bedre vilkår. Disse børn er Kenyas fremtid og den generation som skal være med til at bevare naturen og dyrelivet i området.

Movable bomas programmet

Formålet med dette program er at hjælpe Maasaierne med at styre deres besætninger, samtidig med at man undgår overgræsning og konflikter mellem mennesker og dyr. En flytbar boma er en fremragende løsning til gavn for både den lokale befolkning, husdyr og dyreliv.

Traditionelt tager maasaierne deres husdyr med ind i landsbyerne om natten for at beskytte dem mod rovdyr. De holder dem normalt i bomaer (flytbare indhegninger), bygget af tornede buske, i centrum af landsbyen. Om morgenen lukker de kvæget ud af bomaerne, så de kan græsse i det omkringliggende område.
Læs mere
Hvad er en flytbar boma?

En flytbar boma er et hegn af metal, som skaber en midlertidig indhegning, som masaaierne kan bruge og flytte til forskellige græsningssteder. En traktor bruges til at transportere stykker af hegn til den næste placering, der er udpeget til græsning. Den flytbare boma er meget lettere at transportere og har tendens til at være større end de traditionelle bomas lavet af tornede buske. Metalhegnet kan lettere samles i forhold til den traditionelle boma, hvor Maasaierne skal finde og skære tornede buske hver de skal lave en ny boma. Rovdyr holdes meget lettere ud af flytbare bomaer på grund af metalets styrke og at hegnene er højere end de traditionelle bomaer.

Gode resultater

De flytbare bomaer er blevet testet i Mara North Conservancy med gode resultater og er bredt accepteret af Maasai samfund i området.
Som et resultat af den vellykkede introduktion af flytbare bomaer i Mara er brugen af disse blevet en meget vigtig bestanddel i en passende blanding af tradition og forandring for Maasaierne. Bomaerne er blevet en del af en fast græsningsplan i Mara Nord Conservancy, som samler behovene