Rødhåndet tamarin - Fakta om Rødhåndet tamarin | Ree Park Safari

Rødhåndet tamarin

Dyr i Sydamerika

Den rødhåndede tamarin lever i den sydamerikanske regnskov fra det nordlige Brasilien, Guyana, Fransk Guyana og Surinam. Her foretrækker den at opholde sig i de mindre trækroner. 

 

Rødhåndet tamarin

Den rødhåndede tamarin lever i den sydamerikanske regnskov fra det nordlige Brasilien, Guyana, Fransk Guyana og Surinam. Her foretrækker den at opholde sig i de mindre trækroner. 

Denne lille abeart tilhører gruppen af silkeaber, som er verdens mindste aber, og en rødhåndet tamarin vejer også kun 400-550 gram. Ud over den lille størrelse kendes den på sin sorte pels, der dækker hele kroppen på nær de karakteristiske rødlige hænder og fødder, der har givet arten sit navn. 


De rødhåndede tamariner lever i grupper på 2-6 individder, som alle hjælper hinanden med at afmærke og forsvare det op mod 10 hektar store territorium. Flokken har som regel kun en enkelt hun, der får unger, men hun kan godt vælge at parre sig med flere hanner i gruppen. Hele gruppen er meget social og hjælper hinanden både under selve fødslen, men også med den efterfølgende pasning og pleje af ungerne. Alle flokmedlemmer er meget tæt knyttet til hinanden og gruppen præges af ro og harmoni, når de dagsaktive små aber elegant bevæger sig rundt i trækronerne. Her finder de deres føde som primært består af insekter, moden frugt og plantesafter såsom harpiks og væske fra bladstænglerne. De rødhåndede tamariners lave vægt gør dem i stand til at kravle ud på de yderste grene, hvor de kan nå fødeemner, større dyr ikke kan nå. 

Bestanden af rødhåndede tamariner er stabil, og arten vurderes af IUCN ikke til at være truet. 

  • Længde

    20-28 cm
  • Føde

    Insekter, moden frugt og plantesafter
  • Levetid

    Ca. 10 år i naturen. Op til 21 år i fangenskab
  • Drægtighed

    140-145 dage
  • Vægt

    400-550 gram.

Antal unger

Hvor mange unger føder den rødhåndede tamarin?

Den rødhåndede tamarin føder oftest to unger, men kan også få en enkelt eller tre unger på én gang.

Drægtig

Hvor lang tid er den rødhåndede tamarin drægtig?

Den rødhåndede tamarin er drægtig i 140-145 dage.

Størrelse

Hvor stor er den rødråndede tamarin?

Den rødhåndede tamarin tilhører silkeaberne, som er verdens mindste aber. En fuldvoksen abe vejer 400-550 gram, mens en nyfødt kun vejer 45 gram. Kroppens længde er 20-28 cm, mens halen er hele 31-44 cm.

Rødhåndet tamarin i Ree Park Safari

"...vidste du, at den rødhåndede tamarins unger vejer 45 g ved fødslen? Det er ca. det samme som en golfbold."

Sydamerikanske dyr

I Sydamerika kan du komme helt tæt på dyrelivet, der kommer fra Andesbjergenes højland, den såkaldte altiplano eller paramo, den træløse græssteppe kaldet pampassen og lavlandets tropiske vådområder. AlpakaenVikunjaen, nanduen og den lille hurtige Mara er alle fredelige dyr, som gerne vil have besøg af publikum. Derfor er det muligt at gå helt inde hos dyrene. Følg Inka Trail, der er ca. der fører dig igennem Sydamerika området med nandu, vikunja, mara og tamæslet. 

Det er også her, i Sydamerika, at du møder æslerne. Det er ikke tilladt at røre dyrene i parken, men æslerne må du gerne klappe. 

Mød også de sydamerikanske aber - dødningehovedaber, rødhåndet tamariner og edderkopaber - og kæmpemyreslugeren, nanduen, solparakittenden blågule ara og den mørkerøde ara.

Klik dig ind på nogen af dem ovenfor.

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap