Rød Ara Papegøje - Fakta om røde ara papegøjer | Se dyret i Ree Park

Mørkerød ara

Dyr i Sydamerika

Den røde ara er en af de største papegøjearter. Hoveddelen af fuglen har en klar rød farve, mens den yderste del af vingerne er grønne og blå. Ansigtet er hvidt, med mørke streger omkring øjnene. Selve øjenfarven er grålig. Ungfuglene har samme udseende, men kan bl.a. kendes på deres mørke øjenfarve.

Mørkerød ara

Den røde ara er en af de største papegøjearter. Hoveddelen af fuglen har en klar rød farve, mens den yderste del af vingerne er grønne og blå. Ansigtet er hvidt, med mørke streger omkring øjnene. Selve øjenfarven er grålig. Ungfuglene har samme udseende, men kan bl.a. kendes på deres mørke øjenfarve. Det karakteristiske papegøjenæb meget kraftigt og derved yderst velegnet til, at knække nødder med selv de hårdeste skaller. 

Den mørkerøde ara optræder oftest i par, men under fødesøgning og ved mineralforekomster ses den ofte i selskab med andre artsfæller, og araer som f.eks. blågul og lyserød ara. Reden anlægges i et gammelt hult træ og ungerne forlader reden når de er ca. 3,5 måneder gamle. Det er hunnen der ruger, men begge forældre forsvarer aggressivt reden. Når ungerne klækkes er de blinde og fjerløse, først når de er 10 uger gamle har de deres fulde fjerdragt.

Under opfostringen af ungerne ændres forældrefuglenes føde til også at bestå af insekter, for derved at dække ungernes proteinbehov. Den mørkerøde ara er tæt knyttet til den uberørte regnskov med store gamle træer, der skaber mulighed for redehuller. Derfor er ødelæggelsen af regnskoven og den illegale handel med papegøjer to af de væsentligste årsager til, at den mørkerøde ara i dag regnes for at være i tilbagegang i naturen.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Antal æg

Hvor mange æg lægger den røde ara?

Den røde ara lægger 2-3 æg pr sæson.

Føde

Hvad spiser den røde ara?

Den mørkerøde ara lever primært af frø, frugter og nødder

Vægt

Hvad vejer den røde ara?

Den røde ara vejer 1.050-1.700 kg.

Den røde ara i Ree Park Safari

"...vidste du, at araen er verdens største papegøje?"

Sydamerikanske dyr

I Sydamerika kan du komme helt tæt på dyrelivet, der kommer fra Andesbjergenes højland, den såkaldte altiplano eller paramo, den træløse græssteppe kaldet pampassen og lavlandets tropiske vådområder. Lamaen, alpacaen, vicunjaen og den lille hurtige Mara er alle fredelige dyr, som gerne vil have besøg af publikum. Derfor er det muligt at gå helt inde hos dyrene.

Det er også her, i Sydamerika, at du møder æslerne. Det er ikke tilladt at røre dyrene i parken, men æslerne må du gerne klappe. 

Mød også de sydamerikanske aber - dødningehovedaber og edderkopaber - og kæmpemyreslugeren, nandu, den blågule ara og den mørkerøde ara.

Klik dig ind på nogen af dem ovenfor.

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap