Mara - Fakta om Sydamerikanske Maraer | Oplev dyret i Ree Park

Mara

Dyr i Sydamerika

Maraen, der ligner og opfører sig lidt som en blanding mellem en hare og en lille hjort, lever på de store åbne græsstepper - kaldet pampassen - i det centrale Argentina. Maraen adskiller sig fra andre gnavere, ved at danne faste par for livet.

Mara

Maraen, der ligner og opfører sig lidt som en blanding mellem en hare og en lille hjort, lever på de store åbne græsstepper - kaldet pampassen - i det centrale Argentina. Maraen adskiller sig fra andre gnavere, ved at danne faste par for livet. Dette monogame forhold opretholdes primært af hannen, der følger og vogter over hunnen. For at markere hunnen som en del af sit territorie, tisser hannen på hende, og han vil forsvarer hende voldsomt over for andre hanner.
I yngletiden kan flere par bo i samme jordhule, hvor de opfostrer deres unger.

Marahunnens 4 dievorter er placeret meget yderligt på bugen, således at ungerne kan die samtidig med, at hunnen sidder oprejst og overvåger omgivelserne. Maraunger er ved fødslen meget veludviklede, og kan allerede få dage gamle hoppe omkring og æde i nærheden af hulen. De voksne dyr lever primært af græs og lavtvoksende buske.
Hvis maraen forstyrres, flygter den på samme måde som haren, i høj fart og med høje sik sak hop, for at ryste fjenden af sig. Maraen kan løbe op til 29 km/t, og er set springe op til 2 meter. Både voksne og unger søger tilflugt i deres huler.

Bestanden af maraer er i tilbagegang. Men de endnu ikke beskrevet som truet. Tilbagegangen skyldes primært udryddelse af deres habitater, og konkurrence med den europæiske hare, der er indført til Sydamerika.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Antal unger

Hvor manger unger føder maraen ad gangen?

Maraen føder 2-3 unger ad gangen.

Drægtig

Hvor lang tid er maraen drægtig?

Maraen er drægtig i 91-111 dage.

Status

Er maraen truet?

Maraen er klassificeret som nær truet. Bestanden af maraer er i tilbagegang, men de endnu ikke beskrevet som truet. Tilbagegangen skyldes primræt udryddelse af deres habitater, og konkurrence med den europæiske hare, der er indført til Sydamerika.

Maraen i Ree Park Safari

"...vidste du, at hunmaraen kun er i brunst nogle få timer ad gangen, to gange om året?"

Sydamerikanske dyr

I Sydamerika kan du komme helt tæt på dyrelivet, der kommer fra Andesbjergenes højland, den såkaldte altiplano eller paramo, den træløse græssteppe kaldet pampassen og lavlandets tropiske vådområder. Lamaen, alpacaen, vicunjaen og den lille hurtige Mara er alle fredelige dyr, som gerne vil have besøg af publikum. Derfor er det muligt at gå helt inde hos dyrene.

Det er også her, i Sydamerika, at du møder æslerne. Det er ikke tilladt at røre dyrene i parken, men æslerne må du gerne klappe. 

Mød også de sydamerikanske aber - dødningehovedaber og edderkopaber - og kæmpemyreslugeren, nandu, den blågule ara og den mørkerøde ara.

Klik dig ind på nogen af dem ovenfor.

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap