Blågul Ara - Fakta om de gulblå Araer | Oplev dem i Ree Park Safari

Blågul ara

Dyr i Sydamerika

Den blågule ara er en af de største papegøjearter, panden er grøn, brystet er gult, og resten af fuglen er blå. Ansigtet er hvidt, med mørke streger omkring øjnene, iris er grålig. Ungfuglene har samme udseende, blot med en mørk iris. Det karakteristiske papegøjenæb er sort og meget kraftigt.

Blågul ara

Den blågule ara er en af de største papegøjearter, panden er grøn, brystet er gult, og resten af fuglen er blå. Ansigtet er hvidt, med mørke streger omkring øjnene, iris er grålig. Ungfuglene har samme udseende, blot med en mørk iris. Det karakteristiske papegøjenæb er sort og meget kraftigt.
Den blågule ara danner par for livet, men lever sammen i store flokke, som ses og særligt høres under fødesøgningen, eller ved høje forekomster af mineraler. Fuglene æder jord fx fra åbne flodsider, for at optage mineraler som hjælper med at neutralisere giftstoffer fra umodne frugter.  

Reden laves i et gammelt hult træ, og ungerne forlader reden, når de er ca. 3,5 måneder gamle. Det er hunnen der ruger, men begge forældre forsvarer aggressivt reden. Når ungerne klækkes er de blinde og fjerløse, først når de er 10 uger gamle, har de deres fulde fjerdragt.

Den blågule aras naturlige levesteder ser ud til at være i tilbagegang, hvilket kan have en negativ betydning for den vilde bestand af blågul ara, og alle øvrige ara arter.

Mange indianerstammer i Sydamerika anvender fjer fra blandt andet den blågule ara som kropsprydelse ved ceremonielle begivenheder.

I Ree Park Safari flyver araerne frit. De vender altid tilbage til deres til deres faste foderforsyning og til deres redehuller. Her har den blågule ara i flere år ynglet stabilt. Hvis du har øjnene og måske særligt ørerne med dig, kan du nyde det imponerende syn af de store farvestrålende papegøjer, der nyder, at få luft under vingerne når de færdes småsnakkende rundt over parken. 

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Størrelse

Hvor stor er den blågule ara?

Den blågule ara er 80-86 cm. høj.

Antal æg

Hvor mange æg lægger den blågule ara?

Den blågule ara lægger typisk 2-3 æg pr sæson.

Rugetid

Hvor lang tid ruger den blågule ara?

Den blågule ara ruger på sine æg i 26-28 dage.

Den blågule ara i Ree Park Safari

"...vidste du, at den blågule ara, på trods af sin farvestrålende fjerdragt, er overordentlig godt kamufleret i trækronerne?"

Sydamerikanske dyr

I Sydamerika kan du komme helt tæt på dyrelivet, der kommer fra Andesbjergenes højland, den såkaldte altiplano eller paramo, den træløse græssteppe kaldet pampassen og lavlandets tropiske vådområder. Lamaen, alpacaen, vicunjaen og den lille hurtige Mara er alle fredelige dyr, som gerne vil have besøg af publikum. Derfor er det muligt at gå helt inde hos dyrene.

Det er også her, i Sydamerika, at du møder æslerne. Det er ikke tilladt at røre dyrene i parken, men æslerne må du gerne klappe. 

Mød også de sydamerikanske aber - dødningehovedaber og edderkopaber - og kæmpemyreslugeren, nandu, den blågule ara og den mørkerøde ara.

Klik dig ind på nogen af dem ovenfor.

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap