Amerikansk Bison - Fakta om amerikanske bisonokse | Ree Park Safari

Amerikansk bison

Dyr i Nordamerika

Den Amerikanske bison er mere kraftigt bygget end den europæiske bison. Pelsen er mørkebrun, og hen over skulderne på dyrets forkrop og forben har den en karakteristisk mørk pelskrave. På den øverste del af ryggen findes en pukkel, der skråner ned til den spinklere bagkrop.

Amerikansk bison

Den Amerikanske bison er mere kraftigt bygget end den europæiske bison. Pelsen er mørkebrun, og hen over skulderne på dyrets forkrop og forben har den en karakteristisk mørk pelskrave. På den øverste del af ryggen findes en pukkel, der skråner ned til den spinklere bagkrop. Denne pukkel består især af de mange muskler, der skal til for at holde det store, tunge hoved. Disse muskler er særligt veludviklede hos de ældre tyre.

Bisonokser er generelt meget fredelige dyr, men kan være meget farlige, når tyrene kæmper mod hinanden, eller hvis køerne beskytter deres kalve. De kan være legesyge, og elsker at støvbade og svømme. Bisoner er utrolig adrætte og hurtige, når man tager deres størrelse i betragtning. De kan løbe op til 60 km/t og holde farten over længere strækninger. Bisonens forsvar mod rovdyr er dog mest effektivt, hvis de formår at stå stille. Her vil de største og stærkeste dyr stille sig i en beskyttende cirkel rundt om kalvene. Selv de farligste rovdyr må oftest give op ved et sådant møde med en mur af spidse horn.

Den amerikanske bison var engang udbredt over store dele af de amerikanske prærier, hvor de levede i et naturligt samspil med både de øvrige græsædere, præriens rovdyr og indianere. Man mener, at der før Columbus' ankomst til Amerika, levede omkring 60 millioner bisoner på de amerikanske prærier. Desværre medførte den hvide mands brutale nedskydninger, at den amerikanske bisons antal blev reduceret til under 1000 individer i 1890.

Den amerikanske bison er nu beskyttet ved lov, og lever i beskyttede områder og nationalparker. Populationen af amerikansk bison er i dag delvist genetableret grundet avlsprogrammer, der sikre bestanden af overvågede flokke i reservater i USA. Ifølge IUCN lever der ca. 15.000 vilde bisonokser i USA.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Nordamerikanske dyr

Her stortrives sortbjørne, arktiske ulve og amerikanske bisoner i et kæmpeanlæg på 5 hektar. Bjørnene klatrer i træer, bader i søen og bygger huler i buskadset! Ulvene afsøger terrænet og bisonokserne nyder "prærien" - de store vidder og den megen plads.

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Nordamerikanske dyr, vi har i Ree Park Safari.

Fort laramie

Midt i området ligger Fort Laramie, som du guides ud på via små broer og igennem skoven. Fra fortet er der en fantastisk udsigt ud over hele anlægget.

Det er også ved Fort Laramie at du møder præriehundene. Hver dag fodrer vi bjørne, mens publikum kigger med, og vi fortæller og svarer på spørgsmål undervejs. 


Amerika Expressen

Når du tager en tur med Amerika Expressen, kører du gennem den nordamerikanske prærie og kommer helt til på dyrene.

Af andre nævneværdige dyr fra Nordamerika er elgen, den hvidhovede havørn og laplandsuglen.

Toget Amerika Expressen

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap