Nordkinesisk Leopard - Oplev den kinesiske leopard i Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Nordkinesisk leopard

Dyr i asien

Den nordkinesiske leopard er én af ni underarter af laeoparder (Panthera pardus.) Fælles for alle leoparder er deres karakteristiske rosetter og uovertrufne jagtevner.

Nordkinesisk leopard

Den nordkinesiske leopard er en af ​​ni underarter af leoparder (Panthera pardus). Fælles for alle leoparder er deres karakteristiske rosettes og uovertrufne jagtevner

Leopardens kropstørrelse og farvesammensætning varierer geografisk, og afspejler sandsynligvis tilpasninger til de meget forskelligartede habitater leoparden lever i. De lyseste farver ses oftest i tørre habitater, men de mere rød-orange farvesammensætninger oftest forekommer i de tættere skovområder. Leopardens plettemønster giver ligeledes et praj om, hvilken underart det enkelte individ tilhører.

Leoparder er udprægede bagholdsjægere, og er perfekt tilpasset til at lave bagholdsangreb i områder med tæt bevoksning. Leoparder er utrolig stærke dyr, der kan nedlægge byttedyr, der er op til 10 gange større end dem selv. De primære byttedyr er mellemstore pattedyr på c. 40-50kg, og som andre kattearter, er leoparden kendt for at jage af lyst og mulighed, selvom dem har adskillige kardarvre gemt på sit territorium. 

Til trods for at leoparden (arten som en hele) "kun" er klassificeret som "nær truet", er mange underarter og subpopulationer i høj risiko for at blive udryddet. Dette skyldes primært habitat-tab og fragmentering, ulovlig jagt og skadedyrsbekæmpelse.

Leoparder er generelt gode til at tilpasse sig ændringer i deres habitater, og selv i områder tæt på menneskelige beboelse, ser det relativt positivt ud for bevarelsen af vilde leoparder, så længe deres leveområder kan sikres. Som det ser ud nu, er leoparden beskyttet i de fleste af deres naturlige habitater i det vestlige Asien. Dog betragtes denne population som værende for lille i antal til, at man kan opretholde en sund genetisk variation blandt leoparderne i området. 

Leoparder er solitære og nataktive dyr, men de kan finde på at jage om dagen på overskyede dage. De er generelt mere aktive i områder tæt på mennesker. Leoparder er promiskuøse, idet begge køn har flere partnere. Hunnerne tiltrækker potentielle mager ved hjælp af feromoner (duftstoffer) i deres urin. Når et par mødes, vil hunnen lokke hannen på ægte kattemaner, ved at gå frem og tilbage foran ham, vifte med halen og gnide sig op ad ham.
Parringer kan forløbe hele året igennem, men topper dog ofte i de vådeste måneder. I Kina og Sibirien yngler leoparder primært i januar og februar måned. 

Her i Ree Park Safari arbejder vi med underarten nordkinesisk leopard. Vi har et fast ynglende par, Dong og Balao, som kan ses i anlægget på bakkeskråningen ved Ranger Stationen. 

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Asien

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrenes i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du bla. røder pandaer, asiatiske dværgoddere og nordkinesiske leoparder.

 

 

mød også Sumatra tigeren

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap