Sydlig hornravn | Dyrene i Afrika - Ree Park Safari

Sydlig hornravn

Dyr i afrika

Den sydlige hornravn er den største i hornravnefamilien (Bucerotidae), og kan blive på til 100 cm høje. Den sydlig hornravn ligner den tætbeslægtede nordlig hornravn, men har tydelige markeringer. Fjerdragten hos den sydlige hornravn er helt sort med rødlige ansigtsmarkeringer.

Sydlig hornravn

Den sydlige hornravn er den største i hornravnefamilien (Bucerotidae), og kan blive på til 100 cm høje. Den sydlig hornravn ligner den tætbeslægtede nordlig hornravn, men har tydelige markeringer.

Den sydlige hornravn er tilpasset til livet på jorden, fremfor i luften, hvilket ses på dens store næb, hoved og krop samt dens kraftige ben.

Et kendetegn for den sydlige hornravn er dens oppustelige halssæk. De har også lange øjnvipper, som hjælper med at skygge for solen.

Den sydlige hornravn lever i det sydlige Afrika, hvor dens udbredelsesområde strækker sig fra det sydlige Kenya og Burundi, Sydvestangola og det nordlige Namibia og det sydlige Botswana og det østlige Sydafrika.

De sydlige hornravne er ikke trækfugle. De er territoriale og forbliver i deres område hele året. Når territoriet skal forsvares, hjælper alle i gruppen, også ”arbejderne”. De bruger vokale-kald til at angive deres territorie, disse kald kan høres op til 2 km væk. Deres territorie er stort og dækker 50-100 km eller mere. De fleste territorier er placeret i åbne områder, såsom savanner eller skovområder.

Den sydlige hornravn er primært en kødædende fugl, hvis føde består af landlevende dyr, såsom padder, mindre pattedyr og krybdyr. Ved fødemanglen ses de spise ådsler. Hornravnes primære fødekilde er insekter.

Den sydlige hornravn vil gå rundt og lede efter føde ofte i grupper. De bruger deres store næb til at angriber større bytte. Deres store næb og mund tillader dem at sluge deres bytte helt. De har ingen tænder til at tygge med.

Parring forekommer sæsonmæssigt i forsommeren, dog ikke hvert år. De sydlige hornravne er monogame. I hver gruppe vil der kun være et ynglende par, da det kun er den største hun og han der reproducere sig.

 • Vægt

  2,2-4,2 kg
 • Levested

  Det sydlige Afrika
 • Levetid

  Op til 70 år i fangeskab
 • Højde

  100 cm
 • Vingefang

  120-180 meter

Sydlig hornravn i Ree Park Safari

"...vidste du, at den sydlige hornravns utroligt lange øjenvipper er med til at beskytte dens gode syn mod både skidt og sollys?"

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap