Struds - Find fakta om strudsen her | Oplev dyret hos Ree Park Safari

Struds

Dyr i afrika

Strudsen er verdens største fugl. Den har ingen fjer på hverken hals eller ben og er, ligesom andre strudsefugle, ikke i stand til at flyve. Til gengæld kan den løbe stærkt. Over korte afstande kan den nå en topfart på op til 70 km/t og en skridtlængde på 3,5 m.

Struds

Strudsen er verdens største fugl. Den har ingen fjer på hverken hals eller ben og er, ligesom andre strudsefugle, ikke i stand til at flyve. Til gengæld kan den løbe stærkt. Over korte afstande kan den nå en topfart på op til 70 km/t med en skridtlængde på 3,5 m. Strudsen bruger desuden de veludviklede ben til spark, hvis den føler sig truet. Strudsen har kun to tæer på foden, hvor alle andre fugle har 3 eller 4.

Strudsen har et yderst veludviklet syn, faktisk er strudsens øjne så store, at de fylder over halvdelen af pladsen i strudsens hoved. Dermed er der ikke særlig meget plads til strudsens hjerne, der også kun lige er på størrelse med en valnød og vejer ca. 40 g. Omkring halvdelen af strudsens hjernekapacitet menes at gå til behandling af synsindtrykkene fra de store øjne.

Strudse ses af og til ligge fladt på jorden, med halsen udstrakt, når den hviler sig. Det menes at denne adfærd, har givet ophav til skrønen om, at strudse stikker hovedet i jorden, hvis den bliver bange. Skulle dette ske, vil strudse dog altid tage flugten.

Hos strudse er hønerne helt gråbrune, mens hannerne er sorte med hvide hale- og svingfjer. Strudsene skraber en rede i sandet, hvor alle hunnerne i flokken lægger deres æg. Der kan derfor være mellem 15 og 60 æg i hver rede. Et strudseæg er typisk 15 cm. langt, 12,5 cm bredt og vejer over 1 kg. Både han- og hunstrudsen udruger æggene, dette tager omkring 40 dage. Normalvis ruger hannen på æggene om natten og hunnen om dagen. Denne arbejdsfordeling skyldes, at hannen er bedst kamufleret om natten med sin sorte fjerdragt, og hunnen med sin brune fjerdragt falder bedst i med omgivelserne om dagen.

Strudse er kendt for sine "børnehaver", hvor flere høner slår sig sammen om pasningen af mange kuld kyllinger. I disse børnehaver kan der være over 100 kyllinger, men kun ca. 15% af disse kyllinger vil blive mere end et år gamle.

I 1700-tallet var strudsefjer som hattepynt høj mode i Europa, i dag er det strudsens kød og skind, der værdsættes af mennesket. Tidligere levede strudsen både i Sydvestasien, på den Arabiske Halvø og i Afrika, men den er sidenhen blevet jaget til udryddelse alle steder undtagen sletterne syd for Sahara. Strudse findes både vildt, men holdes nu også som husdyr på farme, hvor man kan høste fjer, uden at strudsen skal aflives først. Derudover er efterspørgslen på strudsefjer dalet, og strudsen anses ikke længere for en truet dyreart.

 • Vægt

  90-130 kg
 • Føde

  Græs, frø, blade og smådyr
 • Levetid

  50 år i fangenskab
 • Højde

  190-270 cm
 • Vingefang

  Ca. 2 meter

Antal æg

Hvor mange æg lægger strudsen?

Hver hun i flokken lægger 10-12 æg, i den samme rede. Der kan være mellem 15 og 60 æg i hver rede. Et strudseæg er typisk 15 cm langt, 12,5 cm bredt og vejer over 1 kg. Både han- og hunstrudsen udruger æggene, dette tager omkring 40 dage.

Rugetid

Hvor lang tid ruger strudsen på sine æg?

Strudseparret ruger i ca. 40 dage. Normalvis ruger hannen på æggene om natten og hunnen om dagen. Denne arbejdsfordeling skyldes, at hannen er bedst kamufleret om natten med sin sorte fjerdragt, og hunnen med sin brune fjerdragt falder bedst i med omgivelserne om dagen.

Levested

Hvor lever strudsen?

Strudsen lever på de åbne græssavanner og i ørkener.

Strudsen i Ree Park Safari

"...vidste du, at strudsen over korte distancer kan løbe op til 70 km/t?"

Strudseunger

i Ree Park Safari

Strudseungerne er vokset en del siden vi så dem sidst, og vi får her et lidt nærmere kig på de store kyllinger. Derudover er der også en helt frisk nyhed fra savannen, nemlig en nyfødt gnukalv.

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap