Struds - Find fakta om strudsen her | Oplev dyret hos Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Struds

Dyr i afrika

Strudsen er verdens største fugl. Den har ingen fjer på hverken hals eller ben og er, ligesom andre strudsefugle, ikke i stand til at flyve. Til gengæld kan den løbe stærkt. Over korte afstande kan den nå en topfart på op til 70 km/t og en skridtlængde på 3,5 m.

Struds

Strudsen er verdens største fugl. Den har ingen fjer på hverken hals eller ben og er, ligesom andre strudsefugle, ikke i stand til at flyve. Til gengæld kan den løbe stærkt. Over korte afstande kan den nå en topfart på op til 70 km/t med en skridtlængde på 3,5 m. Strudsen bruger desuden de veludviklede ben til spark, hvis den føler sig truet. Strudsen har kun to tæer på foden, hvor andre fugle har 3 eller 4.

Strudsen har et yderst veludviklet syn, faktisk er strudsens øjne så store, at de fylder over halvdelen af pladsen i strudsens hoved. Dermed er der ikke særlig meget plads til strudsens hjerne, der også kun lige er på størrelse med en valnød og vejer ca. 40 g. Omkring halvdelen af strudsens hjernekapacitet menes at gå til behandling af synsindtrykkene fra de store øjne.

Strudse ses af og til ligge fladt på jorden, med halsen udstrakt. Dette gør de for at gemme sig, eller for at sove. Dog stikker strudsen ikke hovedet i jorden, hvis den bliver bange. Den vil i stedet løbe af sted med sine lange, stærke ben.

Hos både den rødhalsede og blåhalsede struds er hønen helt gråbrun og hanen sort med hvide hale- og svingfjer. Disse to farvevarianter er meget brugbare under udrugningen af de store strudseæg. Strudsene skraber en rede i sandet, hvor alle hunnerne i flokken lægger deres æg. Der kan derfor være mellem 15 og 60 æg i hver rede. Et strudseæg er typisk 15 cm. langt, 12,5 cm bredt og vejer over 1 kg. Både han- og hunstrudsen udruger æggene, dette tager omkring 40 dage. Normalvis ruger hannen på æggene om natten og hunnen om dagen. Denne arbejdsfordeling skyldes, at hannen er bedst kamufleret om natten med sin sorte fjerdragt, og hunnen med sin brune fjerdragt falder bedst i med omgivelserne om dagen.

Strudse er kendt for sine "børnehaver", hvor flere høner slår sig sammen om pasningen af mange kuld kyllinger. I disse børnehaver kan der være over 100 kyllinger, men kun ca. 15% af disse kyllinger vil blive mere end et år gamle, resten bliver spist af sjakaler eller andre rovdyr.

I 1700-tallet var strudsefjer som hattepynt høj mode i Europa, i dag er det strudsens kød og skind, der værdsættes af mennesket. Tidligere levede strudsen både i Sydvestasien, på den Arabiske Halvø og i Afrika, men den er sidenhen blevet jaget til udryddelse alle steder undtagen sletterne syd for Sahara. Strudse findes både vildt, men holdes nu også som husdyr på farme, hvor man kan høste fjer, uden at strudsen skal aflives først. Derudover er efterspørgslen på strudsefjer dalet, og strudsen anses ikke længere for en truet dyreart.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Afrika

 

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

 

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap