Afrikansk Sporeskildpadde - Oplev Sporeskildpadden hos Ree Park

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Sporeskildpadde

Dyr i afrika

Skildpadder har længe levet på jorden. De første dukkede op for ca. 200 millioner år siden, og de har stort set ikke forandret sig de sidste 150 millioner år.

Sporeskildpadde

Skildpadder har længe levet på jorden. De første dukkede op for ca. 200 millioner år siden, og de har stort set ikke forandret sig de sidste 150 millioner år. I løbet af de mange millioner år, har der udviklet sig forskellige arter af skildpadder, herunder skildpadder der lever på land og i vand. Sporeskildpadden, der er en landskildpadde, er den største fastlandslevende skildpadde og kan blive over 100 år gammel.

Sporeskildpadden har fået sit navn efter de to sporer, der sidder på lårene på dens bagben. Også foran på bugskjoldet sidder to iøjnefaldende tilspidsninger. Disse er især kraftige hos hannerne, og bruges i kampe mod rivaliserende hanner. Her gælder det om at få væltet sin modstander om på ryggen, så han skal bruge masser af energi og tid på at komme op igen.

Den afrikanske sporeskildpadde lever i tørre og omskiftelige omgivelser, der ændrer sig med årstiderne. Disse ekstreme forhold håndterer den ved at grave lange huler under jorden. Disse kan blive op til tre meter dybe og ni meter lange, og anvendes ligeledes som beskyttelsesrum af andre dyrearter.

Hunnen lægger ca. 20-30 æg i jorden, en gang i året. Æggene er hvide og kugleformede med skrøbelig skal. Når æggene er lagt, dækker hunnen dem til med sand eller jord, og det kan tage over en time før alle æggene er dækket. Når ungerne klækker er deres skjold ikke mere end 4-6 cm. langt og de vejer kun 25 g. Der er ingen yngelpleje fra hverken hannen eller hunnen, og ungerne må derfor klare sig selv, både når de skal grave sig vej op til jordoverfladen for at finde føde, og resten af livet.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park bliver fodret

Afrika

 

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

 

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap