Afrikansk Sporeskildpadde - Oplev Sporeskildpadden hos Ree Park

Sporeskildpadde

Dyr i Afrika

Den afrikanske sporeskildpadde er verdens næststørste skildpadde. Den er perfekt tilpasset til et liv i tørre egne, og ynder blandt andet at grave huler, hvor den kan søge skygge.

Sporeskildpadde

Skildpadder har længe levet på jorden. De første dukkede op for ca. 200 millioner år siden, og de har stort set ikke forandret sig de sidste 150 millioner år. 

Den afrikanske sporeskildpadde er verdens næststørste skildpadde og kan blive op mod 100 år gammel. Sporeskildpadden har fået sit navn efter de to sporer, der sidder på lårene på dens bagben. Også foran på bugskjoldet sidder to iøjnefaldende tilspidsninger. Disse er især kraftige hos hannerne, og bruges i kampe mod rivaliserende hanner. Her gælder det om at få væltet sin modstander om på ryggen, så han skal bruge masser af energi og tid på at komme op igen.

Den afrikanske sporeskildpadde lever i tørre og omskiftelige omgivelser, der ændrer sig med årstiderne. Disse ekstreme forhold håndterer den blandt andet ved at grave lange huler under jorden. Disse kan blive op til tre meter dybe og ni meter lange, og anvendes ligeledes som beskyttelsesrum af andre dyrearter.

Hunnen lægger ca. 20-30 æg i jorden, en gang om året. Æggene er hvide og kugleformede med en skrøbelig skal. Når æggene er lagt, dækker hunnen dem til med sand eller jord, og det kan tage over en time før alle æggene er dækket. Når ungerne klækker er deres skjold ikke mere end 4-6 cm. langt og de vejer kun 25 g. Der er ingen yngelpleje fra hverken hannen eller hunnen, og ungerne må derfor klare sig selv, fra første færd, hvor de graver sig vej op til jordoverfladen.

 • Længde

  80-90 cm
 • Vægt

  40-90 kg
 • Føde

  Græs, urter, sjældent ådsler
 • Levetid

  80-100 år
 • Levested

  De sydlige dele af sahara

Rugetid

Hvor lang tid tager sporeskildpaddens æg om at klække?

Hunnen lægger ca. 20-30 æg i jorden, som klækker efter ca. 8 måneder. Æggene er hvide og kugleformede med en skrøbelig skal. Når æggene er lagt dækker hunnen dem til med sand eller jord, og det kan tage over en time, før alle æggene er dækket. Når ungerne klækker er deres skjold ikke mere end 4-6 cm lange og de vejer kun 25 g.

Levested

Hvor lever sporeskildpadden?

Sporeskildpadden lever på de åbne savanner i den sydlige del af Sahara.

Status

Hvor truet er sporeskildpadden?

Sporeskildpadden er klassificeret som sårbar.

Sporeskildpadden i Ree Park Safari

"...vidste du, at sporeskildpadden er i stand til at overleve lange tørkeperioder ved at grave sig ned i sandet og indtage en form for dvaletilstand?"

Afrikanske

sporeskildpadder

Julefreden er ved at sænke sig i det meste af Ree Park Safari. Men hos skildpadderne er der ikke fred. De to store afrikanske Sporeskildpadder har vrøvl med luftvejene, og skal derfor have medicin i dampform for at få det bedre.

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap