Sorte Næsehorn - Find fakta om sorte næsehorn her | Ree Park Safari

Sort næsehorn

Dyr i afrika

Det sorte næsehorn er, præcis som sin hvide slægtning, gråt. De vildledende farveangivelser, stammer fra en fejloversættelse af det engelske ”wide”, der hentyder til det hvide næsehorns brede mund, der er perfekt tilpasset til at græsse med. Herefter har de to forskellige navne, altså henholdsvis det sorte og det hvide næsehorn, hængt ved.

Sort næsehorn

Det sorte næsehorn er, præcis som sin hvide slægtning, gråt. De vildledende farveangivelser stammer fra en fejloversættelse af det engelske ”wide”, der hentyder til det hvide næsehorns brede mund, der er perfekt tilpasset til at græsse med. Det lyder dog meget som ”white”, hvorved det hvide næsehorn fik sit navn. Som en kontrast til dette måtte den anden type næsehorn i Afrika, naturligvis navngives det sorte næsehorn. For at tydeliggøre forskellen på de to typer, kaldes det sorte næsehorn indimellem også det spidssnudede næsehorn. Det sorte næsehorn har nemlig en karakteristisk spids overlæbe, som det benytter, nærmest som en lille snabel, til at æde blade med.

Det sorte næsehorn har to horn, hvoraf det forreste ofte er længst. Det forreste horn kan måle helt op til 128 cm, hvorimod det bagerste horn, ”kun” kommer op på ca. 50 cm.  Hunnernes horn er oftest længere, men tyndere, end hannernes. Hornene består af et stof, der hedder keratin, som vores hår og negle også er opbygget af. Dette stof har ingen beviselig effekt i medicin. Til trods for dette holder især den traditionelle asiatiske medicin den ældgamle vane i hævd, hvilket har gjort alle næsehorns arter stærkt truede.  

Det sorte næsehorn er solitært. Dette betyder, at dyrene foretrækker at leve alene. Hunnerne er drægtige i ca. 15 måneder og føder en kalv på omkring 20-25 kg. Når kalven er mellem 2–2,5 år gammel forlader den sin mor, som oftest da allerede venter sin næste kalv.

Oprindeligt levede det sorte næsehorn i store dele af Afrika syd for Sahara. Men i dag findes det udelukkende i Cameroon, Kenya og Sydafrika, og kun i små opdelte områder.
Det sorte næsehorn lever i mange forskellige typer leveområder. Det findes i områder lige fra ørkener til græssletter, og lever ligeledes i både tropiske- og subtropiske områder. Oftest ses de dog i områder, hvor græssavanne støder op til skovområder. Hvis der er mulighed for det, lever det sorte næsehorn med maksimalt 25 km. til vand.

Jagt på næsehornets horn
Krybskytteri er desværre blevet et stigende problem for alle arter af næsehorn, også det sorte næsehorn, som vi har i Ree Park Safari. Krybskytte-kartellernes jagt på hornene, som hovedsagelig er eftertragtede på det asiatiske marked, er nu også nået til zoos, safariparker og museer.
Derfor er alle vores næsehorn beskyttet og overvåget 24 timer i døgnet.

Vi samarbejder med det lokale politi, og internationalt samarbejder vi, gennem vores netværk og Europol, på at beskytte næsehornene. Alle udstillede horn fra næsehorn i Ree Park Safari er derfor kopier, som er lavet af plastik.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret
 • Længde

  300-375 cm
 • Vægt

  800-1400 kg
 • Drægtig

  ca. 15 måneder
 • Højde

  1,4 - 1,8 m
 • Levetid

  30-35 år i naturen, op til 49 år i fangenskab

Føde

Hvad spiser det sorte næsehorn?

Det sorte næsehorn æder både blade, kviste, urter, små træer, bælgplanter og græs.

Levetid

Hvor længe lever det sorte næsehorn?

Det sorte næsehorn lever 30-35 år i naturen og op til 49 år i fangeskab.

Levested

Hvor lever det sorte næsehorn?

Oprindeligt levede det sorte næsehorn i store dele af Afrika syd for Sahara. Men i dag findes det udelukkende i Cameroon, Kenya og Sydafrika, og kun i små opdelte områder.

Næsehornet i Ree Park Safari

"Vidste du, at det sorte næsehorn ikke har et særlig godt syn? Det kan højst se 25-30 meter frem."

Nyfødt

Næsehornskalv

Vi får her et lille smugkig på næsehornskalven, der blev født i august 2017. Bashira er meget beskyttende overfor sin nye kalv, så det er kun de faste dyrepassere, der kan nærme sig. Se med her, hvor dyrepasser Rune stolt viser "sin" nye baby frem.

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap