Løve - Find fakta om løven her | Ree Park Safari

Løve

Dyr i afrika

De afrikanske løver lever hovedsageligt i beskyttede områder syd for Sahara, men findes som regel ikke i ørkener og regnskove.

Løve

Løven er et af de største medlemmer af familien, de store katte, som bl.a. er karakteriseret ved deres robuste ydre og evnen til at brøle. Pelsen er sandfarvet over det meste af kroppen, men bryst og mave er hvid. Forskellen på de to køn ses på den imponerende manke hos hannen. Denne manke sættes når hannerne når en alder af ca. tre år og kan variere meget i farve. Ofte ses det, at mankerne er kraftigst hos hanner, der lever på den åbne savanne. En kraftig manke er et tegn på styrke, og den beskytter hannens hals under magtkampe med andre løver.

Løveunger er mere grålige i pelsen, og bærer desuden tydelige brune kamuflerende pletter, indtil de er omkring tre måneder gamle. På tæt hold kan man dog se tilbageværende pletter på maven hos de fuldvoksne løver.

De afrikanske løver lever hovedsageligt i beskyttede områder syd for Sahara, men findes som regel ikke i ørkener eller regnskove. Tidligere strakte udbredelsen sig fra det nordlige Afrika til det sydvestlige Asien. Den asiatiske løve tilhører den sidste tilbageværende slægt af denne udbredelse, som tidligere strakte sig fra Grækenland til det centrale Indien.

De afrikanske løver foretrækker de åbne savanneområder, hvor der findes forholdsvis store byttedyr og tilstrækkeligt med bevoksning til, at løverne kan skjule sig i de hede middagstimer og under jagten.

Løver er meget territoriale, og det er løvehannens opgave at beskytte sin flok mod udefrakommende hanløver, der vil forsøge at overtage hans flok. I visse territorier, hvor en løveflok har stor magt, vil de kunne tillade sig at hvile i helt op mod 20 timer i døgnet. Flokken er mest aktiv sent ud på eftermiddagen eller i køligere vejr, hvor de plejer deres sociale bånd indtil nattetid, hvor hunnerne drager ud på jagt.
Løver er de eneste kattedyr, der lever i flok. En løveflok består af en gruppe beslægtede hunner med unger samt en eller flere udefrakommende hanner.
Til trods for løvens karakteristiske udseende, historie og levestil er den en truet dyreart. Det vurderes, at der på verdensplan findes 23.000 - 39.000 løver tilbage i naturen.

Allerede nu er de første to underarter Berberløven (Panthera leo leo) og Capeløven (Panthera leo melanochaita) uddøde. De traditionsrige løvejagter der praktiseres af Masaierne, har været med til at nedbringe antallet af løver, men den primære årsag til løvens tilbagegang er ødelæggelse og reducering af løvernes oprindelige leveområder. For at beskytte løverne mod ulovlig jagt og yderligere tilbagegang, har man oprettet flere naturreservater i bl.a. Afrika, hvilket resulterer i, at mange løver lever i afgrænsede områder, hvor der ikke er mulighed for tilgang af nye løver. Dette kan på sigt store genetiske problemer med f.eks. indavl.

 • Længde

  240-330 cm
 • Skulderhøjde

  110-120 cm
 • Vægt

  126-272 kg
 • Føde

  Større byttedyr og til tider ådsler
 • Levetid

  14 år i naturen, max 30 år i fangeskab

Løveunger

Hvor mange unger får løverne?

Løverne får fra 1 til 6 unger pr. kuld. I gennemsnit får hver hun 3 unger med 2 års mellemrum. Løveunger er fra fødslen nærmest grålige i pelsen, med tydelige brune pletter, som hjælper de forsvarsløse unger med at holde sig kamoufleret. Disse pletter bliver gradvist mindre synlige, når ungerne bliver omkring tre måneder gamle. På helt tæt hold kan man dog stadig se tilbageværende pletter på maven hos de fuldvoksne løver.

Levetid

Hvor længe lever en løve?

En løve lever langt længere i fangenskab end i naturen. Den gennemsnitlige levetid for en løve i naturen er 14 år. I fangenskab kan løver bliver helt op til 30 år gamle.

Kønsmoden

Hvornår bliver løven kønsmoden?

Han- og hunløver bliver kønsmodne på forskellige stadier i deres liv. En hunløve bliver kønsmoden, når den er 4 år gammel, hvorimod en hanløve bliver kønsmoden, når den er 5 år gammel.

Løven i Ree Park Safari

"...vidste du, at du kan høre et løvebrøl op til 8 km væk?"

Fodring

af løverne

Tag familien med og oplev Afrikas største rovdyr kæmpe for føden i Ree Park Safari.

Se hvordan og hvornår løven i Ree Park bliver fodret

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap