Gepard - Find fakta om geparden her | Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Gepard

Dyr i afrika

Geparden er verdens hurtigste landlevende pattedyr og er med sin slanke krop, sin store brystkasse, lunger og hjerte specielt bygget til fart. 

Gepard

Geparden er verdens hurtigste landlevende pattedyr og er med sin slanke krop, sin store brystkasse, lunger og hjerte specielt bygget til fart. Lugtesansen er ikke så veludviklet hos kattedyr som hos f.eks. hunde, hvorimod synet er meget skarpt, og det er lige præcis hvad geparden har behov for på den åbne savanne, i den skarpe sol. Geparden er bl.a. kendetegnet ved sine sorte tårestriber, der løber fra øjnene ned mod snuden. Disse sorte striber absorberer sollyset, så geparden ikke bliver blændet når den jager.
Modsat andre kattedyr er geparden ikke i stand til at trække sine kløer ind, og kløerne er derfor udsat for et vedvarende slid. Geparden er således ikke god til at klatre, men har til gengæld altid skridsikre "pigsko" på til en hurtig jagt.

Geparden adskiller sig fra andre kattedyr på flere punkter. De fleste kattedyr er tilpasset et liv i skovmiljøer og anvender en jagtteknik, hvor de sniger sig ind på deres bytte. Løven, der som geparden fortrinsvis lever på den åbne savanne, jager i flok, hvorimod geparden jager som regel alene.

Voksne geparder lever oftest alene, men grupper af unge hanner fra samme kuld, kan leve sammen og drager bl.a. fordel af at kunne jage i flok, og hjælpes med at holde øje med større rovdyr.

Tidligere var geparden vidt udbredt i store dele af Afrika og Asien, men jagt, indfangning, og ødelæggelse af gepardens leveområder har reduceret bestanden stærkt. I Asien er geparden næsten udryddet og kun små isolerede bestande findes tilbage i Iran.

Den samlede verdenspopulation af geparder er gennem de seneste år faldet til bare 7.000 dyr. Derfor indgår geparden blandt andet i EEP programmet for bevarelse af udryddelsestruede dyrearter. Geparden er klassificeret som en sårbar art. 

I Ree Park Safari har vi stor fokus på avlsarbejdet med geparder, og samarbejder tæt med øvrige zoo om at sikre en genetisk stærk bestand af geparder i fangenskab.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Afrika

 

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

 

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap