HVAD SØGER DU?

NORDAMERIKA

Nordamerikanske dyr

I Nordamerika stortrives sortbjørne, arktiske ulve og amerikanske bisoner og præriehunde i et kæmpeanlæg på 5 hektar. Bjørnene klatrer i træer, bader i søen og bygger huler i buskadset! Ulvene afsøger terrænet og bisonokserne samt præriehundene nyder "prærien" - de store vidder og den megen plads. Dyrene i Nordamerika får lov til at gå sammen med deres naturlige følgesvende eller flokke, ligesom på den afrikanske savanne, hvilket skaber trivsel og en harmonisk tilværelse.

Fort Laramie

Midt i området ligger Fort Laramie, som du guides ud på via små broer og igennem skoven. Fra fortet er der en fantastisk udsigt ud over hele anlægget.

Det er også ved Fort Laramie at du møder præriehundene.

Amerika Expressen

Når du tager en tur med Amerika Expressen, kører du gennem den nordamerikanske prærie og kommer helt til på dyrene.

Af andre nævneværdige dyr fra Nordamerika er elgen.

Her er alle vores nordamerikanske dyr

Nordamerika

Sortbjørn

Black Bear / Ursus americanus

Den amerikanske sortbjørn er en del mindre end den velkendte brunbjørn. Sortbjørnen har længere og mere pelsede ører og smallere skuldre end brunbjørnen. Størrelsen varierer både mellem køn, men også hen over året. Hanner kan veje 47-409 kg og hunner kan veje 39-236 kg.

Vægt

39 - 250 kg

Arktiske ulv

Artic wolf/ Canis lupus arctos

Den arktiske ulv er en underart til den grå ulv (Canis lupus), som man oftest kender på den helt hvide og lange pels. Man har set denne underart helt ned til 60 breddegrad, men de fleste ulve syd for 70 breddegrad er grå eller sorte. Nord for 70 breddegrad og på Grønland er de fleste, om ikke alle ulve hvide - enkelte med et gråligt eller flødefarvet stænk ned ad ryggen.

Vægt

Ca. 60 kg. Hannerne er normalt 20% større end hunnerne.

Amerikansk bison

American Bison/ Bison bison

Den amerikanske bison er mere kraftigt bygget end den europæiske bison. Pelsen er mørkebrun og på dyrets forkrop, forben og hen over skulderne, har den en karakteristisk mørk pelskrave. På den øverste del af ryggen findes en pukkel, der skråner ned til den spinklere bagkrop. Puklen er muskelomsluttede  fremspring på ryghvirvlerne,  der hos tyrene kan blive op til 45 cm lange, og virker som hæfte for de muskler, der hjælper med at løfte det store hoved, der hos de store tyre kan veje op omkring 100 kg.

Længde

210 - 380 cm

Skulderhøjde

150-180 cm.

Vægt

350-900 kg

Føde

Græs

Drægtighed

285 dage

Sorthalet præriehund

Blacked-tailed prairie dog (Cynomys ludovicianus)

Den sorthalede præriehund tilhører egernfamilien (Sciuridae) og er den mest almindelige af de 5 præriehundearter. Den sorthalede præriehund varierer i længde, hvor hannerne (35,8-41,5 cm) ofte er længere end hunnerne (32,5-37,5 cm). Hanner vejer også mellem 10%-15% mere end hunnerne. Vægten for begge køn varierer med sæsonen, hvor de vejer mest i efteråret og mindst om vinteren.

Europæisk elg

Eurasian Elk / Alces alces alces

Elgen er den største hjorteart, ikke blot i Norden men i det hele taget. De nordamerikanske elge er lidt større end de skandinaviske. Størrelsen alene gør elgen let genkendelig, men en række andre træk er også specielle for den sammenlignet med andre hjortearter. Over skulderen har dyret tilløb til en pukkel, overlæben er påfaldende stor og hænger ud over undermunden, ved overgangen fra hoved til hals findes en hudfold med forlængede hår (skæg) og desuden mangler et særligt lyst parti omkring halen (spejl). Tyrens gevir afviger også fra de øvrige store hjortes ved at være rettet meget ud til siden og lidt frem, inden stængerne bøjer op.

Oplev Ree Park