Ree Park - Danmarks bedste oplevelse

Ree Park er nomineret til Danmarks bedste oplevelse.

Tusind tak for nomineringen, hjælp os med at vinde.

Stem og vind præmier for 25.000 kr. 

HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Stor flamingo

I Ree Park Safari arbejder vi med den flamingoart der hedder stor flamingo. Stor flamingo findes både i Mellemøsten, Sydasien, Vestafrika, Sydamerika og flere steder i det sydlige Europa.

Værd at vide om FLAMINGOEN

Flamingoerne holder oftest til ved lavvandede områder som laguner, søer og flodudløb hvor saltkoncentrationen er enormt høj, eller hvor vandet er meget basisk. Her lever flamingoen af at rode bundlaget op med fødderne og derefter benytte deres næb til at filtrere vandet for smådyr, såsom krebsdyr og alger.

På grund af den særprægede spisemetode, ser flamingoens næb meget anderledes ud end det gør hos andre fugle. For at kunne filtrere vandet er den nederste del af næbet større end den øvre del. Derudover vendes næbbet på hovedet mens fuglen spiser, så overdelen er tættest på vandets overflade. På næbets kanter og inderside sidder en masse lameller som fanger de spiselige partikler, når vandet presses ud af næbet med tungen.

Bruger make-up?

Den føde flamingoen spiser indeholder farvestofferne karotiner som er rødlige i farven.

Det er netop disse farvestoffer der giver flamingoen sin karakteristiske lyserøde fjerpragt. Det sker ved at farvestofferne, som er indtaget med føden, bliver udskilt som et sekret fra en kirtel som flamingoen smører sin fjerdragt ind i under fjerplejen.

Denne fjerpleje er øget i parringssæsonen, hvorved flamingoen opnår en endnu kraftigere farve, og man taler derfor om, at flamingoen ’bruger make-up’.

Quote

Vidste du, at...

"... i parringstiden samles flamingoer i store kolonier med op til 20.000 dyr?"

Her er lidt fakta om STOR FLAMINGOEN

Når flamingoer hviler, står de på ét ben og gemmer ofte hovedet ind til kroppen.

Flamingoen er ikke karakteriseret som truet, men er svære at få til at yngle i fangenskab, hvis der er forstyrrelser omkring dem i yngletiden.
Hor stor er flamingoen?

Den store flamingo lever op til sit navn, og den største flamingo der er fundet, var en han på over 180 cm. Typisk er flamingoen dog 110 til 150 cm. høj.

Hvor mange æg lægger flamingoen?

Flamingoen lægger 1 æg pr. sæson.

Levested?

Stor flamingo findes både i Mellemøsten, Sydasien, Vestafrika, Sydamerika og flere steder i det sydlige Europa. Flamingoerne holder oftest til ved lavvandede områder, som laguner, søer og flodudløb, hvor saltkoncentrationen er enormt høj, eller hvor vandet er meget basisk.