HVAD SØGER DU?

FARMEN

Bondegårdsdyrene på Farmen

Du er meget velkommen til at komme ind og besøge bondegårdens dyr i deres stalde, så du for eksempel kan se, hvor de sover, og hvad de spiser. Besøg de charmerende minigrise i deres fold og få et godt grin, når de vælter sig rundt i deres mudderbad. Du finder også de nubiske geder og de særprægede svenske Orusthøne.

Se dyr på Farmen

Farmen

Minigris

Miniature pigs / Sus scrofa domesticus

Minigrise er af arten tamgris (sue scrofa domesticus), og stammer fra vildsvin (Sue scrofa). Der findes mange forskellige racer af minigrise. Minigris er en betegnelse, der bruges til at adskille de små racer af grise fra de mere gængse store svin og grise. 

Det menes at det asiatiske hængebugsvin er en fælles stamform eller inspiration for de fleste af minigris racerne. Minigrise findes kun som tamdyr og er udbredt i det meste af verden. 

Minigrise kommer i forskellige farver og størrelser, fælles for dem er dog at de alle skal være under 50 cm høje. Deres vægt varierer meget, hvor de mindste vejer 25 kg og de største vejer 75 kg. 

Orusthøne

Stammer fra øen Orust på den svenske vestkyst. Den mest karakteristisk farvede af de gamle svenske landracer. Hønsene er ikke ret store, men til gengæld temperaments fyldte. Hannerne kan nemt komme i slås med hinanden. 

Dværgzebu

Zebu / Bos taurus indicus

Denne lille, meget rolige, kvægart er en af de ældste kvægarter vi kender til, og man kan føre arten helt tilbage til ca. 6.000 år før vor tidsregning. Her portrætteres de oprindelige zebuokser ofte på mønter, i arkitekturen og i forskellige statuer.

Zebukvæget er en af de ældste og mindste kvægarter i hele verden, og stammer oprindeligt fra urokser, som over tid deltes i de små varmeresistente zebukvæglinjer, og i de stører kvægarter der primært fremavledes i Europa.

I dag findes der op til 75 forskellige zebuunderarter, og de krydses med mange andre kvægarter, for at kombinere de bedste træk fra to forskellige avlslinjer.

Oplev Ree Park