Ree Park - Danmarks bedste oplevelse

Ree Park er nomineret til Danmarks bedste oplevelse.

Tusind tak for nomineringen, hjælp os med at vinde.

Stem og vind præmier for 25.000 kr. 

HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Japansk trane

Den japanske trane er den anden mest sjældne trane i verden. Den findes kun i Amur floden i Rusland og i det sydøstlige Asien, herunder Kina og Japan.

Værd at vide om TRANEN

Den japanske trane er den anden mest sjældne trane i verden. Den findes kun i Amur floden i Rusland og i det sydøstlige Asien, herunder Kina og Japan. Den bruger forårs- og sommermånederne i vådområderne i det tempererede øst Asien, og trækker i vintermånederne til både salt- og ferskvandsmoser i Kina, Japan og Korea. Den Japanske trane finder føde i det dybe vand i marsken. Dette valg af habitat er sjældent for traner, der oftest foretrækker lavt vand. Derudover foretrækker den japanske trane at bygge rede i områder med høj, død vegetation.

Den japanske trane er kendetegnet ved sin hvide krop, med sort tip på både vinger og hals. De har fået deres navn efter den røde plet på deres hoveder, der faktisk er synligt hud og som gør, at de minder om det japanske flag.
De japanske traner har et meget langt og smalt næb og kan veje op til 9,5 kg. De er en af verdens største fugle, og kan blive op til 150 cm høje og få et vingefang på 240 cm.

De japanske traner er monogame, og de danner altså par for flere år eller indtil en af dem dør. De har en speciel parringsdans, som består af en række buk, slag med hovedet og andre forskellige fagter.
Hunnen lægger oftest 2 æg i foråret, der klækker samtidig. Dog er det oftest kun den ene unge der overlever. De flyver fra reden efter 70 dage.

Quote

Vidste du, at...

... den japanske trane er forbundet med lykke og kærlighed i Japan?

Her er lidt fakta om påfuglen

Den japanske trane er i dag klassificeret som truet. Det skyldes i stor grad habitatødelæggelse pga. skovfældning, kanalisering af floder, landbrugsopdyrkelse o.l. der ødelægger parringsområderne for de japanske traner.
Er den japanske trane truet?

Den japanske trane er klassificeret som truet.

Hvor gammel bliver tranen?

Den japanske trane bliver cirka 30 år gammel i naturen.

Hvor lever den japanske trane?

Den japanske trane, er den anden mest sjældne trane i verden. Den findes kun i Amur floden i Rusland og i det sydøstlige Asien, herunder Kina og Japan.