HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Bjerglorien

Bjerglorien kommer ikke fra Asien men fra Australien og Ny Guinea. Da parken ikke har noget Australsk kontinent, er Asien det, der ligger tættest på.

Bjerglorien

Bjerglorien kommer ikke fra Asien men fra Australien og Ny Guniea. Da parken ikke har noget Australsk kontinent, er Asien det, der ligger tættest på.
Bjerglorien lever typisk i det østlige Australien. Den lever i skove eller skovbryn, hvor vegetationen ikke er alt for tæt. Bjerglorien tilbringer næsten hele sit liv i træerne og kommer kun ned på jorden for at drikke.

Bjerglorien er en selskabelig fugl, der lever og søger føde i store, højrøstede flokke. Flokkens størrelse varierer fra nogle få fugle og op til flere hundrede individer, hvis der er tilstrækkeligt med føde.
Bjerglorien forlader, og kommer tilbage, til sit overnatningssted ved hhv. solopgang og solnedgang. Den store flok af overnattende fugle, giver god sikkerhed for hinanden .

Når bjerglorien drikker nektar fra blomster, overfører den samtidig pollen fra en blomst til en anden. Fuglen er en vigtig bestøver af forskellige træer og buske i Australien, som bl.a. kokospalmer og eukalyptustræer.

Bjerglorien i Ree Park

I Ree Park Safari lever Bjerglorierne i en voliere i efteråret, hvor der ikke er mange blade på træerne. Men lige så snart bladene springer ud, får de farvestrålende fugle lov til at komme ud og få luft under vingerne. De flyver rundt i hele parken, hvor gæsterne kan nyde deres iøjnefaldende farver og fornøjelige lyde.
Hvis de føler sig truede af områdets vildtlevende rovfugle, kan de altid søge tilflugt i deres voliere, hvor der ligeledes også altid står lækker mad klar til de charmerende papegøjer.
Hvad spiser bjerglorien?

Bjerglorien spiser bær, frø, bladskud, insekter, insektlaver, pollen, nektar og frugter. Bjerglorien tilbringer næsten hele sit liv i træerne og kommer kun ned på jorden for at drikke.

Hvor lang tid ruger bjerglorien på sine æg?

Bjerglorien ruger på sine æg i ca. 25 dage.

Hvor mange æg lægger bjerglorien ad gangen?

Bjerglorien lægger som regel 2 æg ad gangen.

Quote

Vidste du, at...

"... bjerglorien har en meget speciel tunge, der kaldes en penseltung, som er fyldt med hårformede udvækster, der er speciel tilpasset bjergloriens flydende kost?"