HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Sandkatten

Sandkatten er et yderst sky dyr, som ydermere lever i svært tilgængelige leveområder.

Værd at vide om SANDKATTEN

Sandkatten er sandfarvet med en lidt mørkere tone på ryggen og en lysere underside, der gør, at den falder godt sammen med omgivelserne, og derved kan kamuflere sig. Når sandkatten trykker sig mod underlaget og sidder helt stille, er den næsten usynlig for nogle af sine værste fjender, herunder sjakaler, ulve og rovfugle.

Om sommeren når det er varmest, er sandkatten mest aktiv om natten, mens den er dagsaktiv om vinteren. Som hos stort set alle andre kattedyr lever sandkatten alene, og voksne individer mødes kun under parringstiden i marts og april måned.

Sandkattens føde består primært af små gnavere, såsom springmus og ørkenrotter, men den tager også jævnligt både fugle, slanger, edderkopper, skorpioner, firben og andre små ørkenlevende dyr.

Trædepuderne på poterne er dækket af 2 cm. lange hår, der dels sikrer sandkatten et bedre fæste i tørt og løst sand, samt beskytter poterne mod det brandvarme underlag. Pelsen er tyk og tæt, og isolerer sandkatten mod både varme og kulde.

Et sky dyr

Sandkatten er et yderst sky dyr, som ydermere lever i svært tilgængelige leveområder.

Der er faktisk så få observationer, af sandkatte i naturen, at man ikke er i stand til at vurdere, hvor mange sandkatte der findes. Der er dog ikke tvivl om, at mennesker trænger ind på dens naturlige levesteder, hvilket bringer forstyrrelser og sygdomme med sig.

Quote

Vidste du, at...

"... sandkattens trædepuder er dækket af 2 cm lange hår, som bl.a. beskytter poterne mod det brandvarme sand i ørkenen?"

Her er lidt fakta om Sandkatten

Sandkatten lever i ørkener samt tørre stenede områder i det nordlige Afrika, Israel og på den Arabiske halvø. Med forskellige tilpasninger er sandkatten stærkt specialiseret til at leve i de ekstremt varme og tørre miljøer, hvor temperaturerne kan stige til over 50 grader om dagen, og falde ned til under frysepunktet om natten.
Hvad spiser sandkatten?

Sandkattens føde består primært af små gnavere såsom springmus og ørkenrotter, men den tager også jævnligt både fugle, slanger, edderkopper, skorpioner, firben og andre små ørkenlevende dyr.

Hvor mange killinger får sandkatten?

Sandkattens får normalt 4 killinger, men kan få helt op til 8 stk.

Hvor lang tid er sandkatten drægtig?

Sandkatten er drægtig i 59-63 dage.