HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Rothshild giraffen

Rothschildgiraffen er verdens højeste pattedyr.

Værd at vide om GIRAFFEN

Rothschild, eller Baringogiraffen som den også kaldes, findes udelukkende på beskyttede savanner i Kenya og Uganda.
Giraffer er rigtig godt tilpasset til livet i tørre leveområder, hvor de foretrækker at æde akacieblade. Deres højde giver dem blandt andet den fordel, at de kan nå blade, som ikke er tilgængelige for mange andre planteædere.
Giraffer drikker kun sjældent og er derfor relativt uafhængige at faste vandforsyninger. Når giraffen skal drikke, kan det være en risikabel affære. På grund af den meget lange hals, er dyret nødt til at sprede forbenene meget langt ud til siderne for at kunne få hovedet ned til drikkevandet. I denne stilling er det svært at holde øje med rovdyr, og hvis faren lurer, tager det tid at komme ordentligt på benene igen.

Girafferne kendes især på deres lange hals og ben. Forbenene er længere end bagbenene, så ryggen skråner ned mod bagen. Både hanner og hunner har hornlignende udvækster fra kraniet, kaldet ossiconer. Ossiconerne er beklædt med hår, og særligt hårene på toppen slides af hos kønsmodne hanner, når de kæmper om hunnerne. Giraffer er de eneste dyr der fødes med "horn", men for at lette fødslen, er hornene nærmest klappet sammen ned mod hovedet. De rejser sig dog hurtigt, så kalven bliver i stand til at kunne forsvare sig mod rovdyr.

Alle giraffer kendes på deres karakteristiske plettede skind, hvor pletterne varierer alt efter området giraffen lever i, samt hvilken underart dyret tilhører. Mønsteret ændrer sig ikke gennem giraffens liv, men pletterne strækkes naturligvis i takt med at dyret vokser. Desuden kan farverne variere med sæsonen samt med dyrets generelle sundhedstilstand. Desuden er giraffens pletmønster unikt fra dyr til dyr som vores fingeraftryk.

Verdens højeste pattedyr

Rothschildgiraffen er verdens højeste pattedyr.

Tyrene kan opnå en højde på hele 5,8 m, mens køerne generelt er ca. en meter lavere end hannerne. Allerede ved fødslen er kalvene omkring 2 m høje og vejer ca. 50 kg. Men kalvene skal også være robuste, for giraffer kælver nemlig stående, så kalvenes første indtryk af denne verden er et frit fald på omkring to meter!

Quote

Vidste du, at...

"... giraffernes tunge er mørk, hvilket man mener er for at give en bedre beskyttelse mod solens stråler?"

Her er lidt fakta om Giraffen

Alle typer af giraffer er af IUCN klassificeret som sårbare, og bestanden er desværre stadig faldende. Særligt Rothschild er desværre i stærk tilbagegang. De største trusler mod giraffer er ødelæggelse af deres leveområde, uroligheder og konflikter i de afrikanske lande giraffen lever, ulovlig jagt samt klimaændringer.
Hvor lever rothschild giraffen?

Rothschild, eller Baringogiraffen som den også kaldes, findes udelukkende på beskyttede savanner i Kenya og Uganda.
Giraffer er rigtig godt tilpasset til livet i tørre leveområder, hvor de foretrækker at æde akacieblade.

Hvor meget vejer en giraf?

Hungiraffen vejer 700-950 kg. imens hangiraffen vejer 800-1400 kg.

Hvor lang tid er rothschildgiraffen drægtig?

Giraffen er drægtig i 13-15 måneder. Allerede ved fødslen er kalven omkring 2m høj og vejer ca. 50 kg. Men kalven skal også være robust, for giraffer kælver nemlig stående, så kalvens første indtryk af denne verden er et frit fald på omkring to meter!