HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Perlehønen

Perlehøns har et yderst letgenkendeligt udseende, med deres unikke plettede fjerdragt, og det fjerløse men smukke blå hudområde i ansigtet og ned af halsen.

Værd at vide om PERLEHØNEN

Perlehøns har et yderst letgenkendeligt udseende, med deres unikke plettede fjerdragt, og det fjerløse men smukke blå hudområde i ansigtet og ned af halsen.
Disse hønsefugle lever primært på jorden, hvor de finder føde i form af smådyr, plantedele og nedfalden frugt, mens de konstant holder kontakt med hinanden.

Skulle der opstå en fare, kan perlehøns flyve over korte afstande, men de foretrækker ofte de at flygte i løb. Her bevæger alle fuglene i flokken sig i et forvirrende zig-zak mønster, mens de højlydt afgiver deres utallige meget karakteristiske alarmkald. 

Perlehøns foretrækker at leve i de åbne savanneegne, med spredt bevoksning som fuglene kan søge skygge og sikkerhed i. Hønen lægger 6-15 æg, i en fordybning i jorden, godt skjult af græs og anden beplantning. Her runger hun i 24-28 dage. Ungerne er klar til at forlade reden og søge føde lige efter klækningen. I de første ca. 14 dage er det primært hannen, der tager sig af ungerne, mens hunnen kommer sig ovenpå den lange rugeperiode.  

I yngletiden består en flok ofte kun af et enkelt par, og deres afkom, men i vinterperioderne søger de mange småflokke sammen i større grupper. På denne måde kan fuglene nemmere gemme sig når der er helt små unger, mens der om vinteren er flere øjne i storflokkene, der sammen kan holde øje med rovdyr. 

Her er lidt fakta om Perlehønen

Lever på savannen

Perlehøns foretrækker at leve i de åbne savanneegne, med spredt bevoksning som fuglene kan søge skygge og sikkerhed i.

Yngel

I yngletiden består en flok ofte kun af et enkelt par, og deres afkom, men i vinterperioderne søger de mange småflokke sammen i større grupper.

Hvor lever perlehønen?

Perlehønen er udbredt over hele Afrika, på nær egentlige ørkener og regnskove. De er desuden sat ud i fri natur mange andre steder i verden.