Ree Park - Danmarks bedste oplevelse

Ree Park er nomineret til Danmarks bedste oplevelse.

Tusind tak for nomineringen, hjælp os med at vinde.

Stem og vind præmier for 25.000 kr. 

HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Impalaen

Impalaen lever på den åbne græssavanne og i udkanten af skovområder.

Værd at vide om IMPALAEN

Her lever de i sociale flokke. Typisk lever hunnerne i store grupper på op til 100 individer, hvor unge hanner bliver presset ud af flokken når de bliver omkring 6 måneder gamle. De unge hanner samler sig i bachelorgrupper indtil de bliver store nok til at tilkæmpe sig et territorie og dermed retten til at parre hunnerne.

Kampene om hunnerne foregår med hannernes lyreformede horn som kan blive helt op til 90 cm lange. Hunnerne er lidt mindre end hannerne og sætter ikke horn. Generelt kendetegnes impalaen ved at være en meget slank, mellemstor antilope med rødbrun pels på oversiden og lys underside.

Hunnerne får 1 kalv om året som straks "lægges hen". Dette betyder, at kalven gemmes i det høje græs og derefter efterlades det meste af dagen. Hunnen kommer tilbage og lader kalven die et par gange i løbet af dagen. Denne strategi hjælper til at skjule kalven mens den er lille og et nemt bytte. Når den bliver ældre, og mere sikker på benene, følger den med flokken rundt.

Impalaen er et typisk byttedyr for både geparder, leoparder og løver. I en jagtsituation vil impalaen benytte sig af sin karakteristiske flugtteknik. Impalaen er kendt for sine meget karakteristiske spring, når den jages. Her kan den springe 3 meter op i luften og op til 10 meter hen over jorden. Typisk vil den simpelthen springe over andre impalaer som starten på sin flugt. Derefter benytter den en serie af hop, hvor den lander på forbenene og sparker ud i luften med bagbenene, løber zig-zag og generelt forsøger, at forvirre rovdyret.

Quote

Vidste du, at...

"... ordet ’impala’ betyder gazelle på zulu?"

Her er lidt fakta om Impalaen

Hvor mange unger føder en impala?

Impalaen føder typisk 1 unge ad gangen.

Hvor længe lever en impala?

Impalaen lever 13-15 år i naturen.

Hvor lever impalaen?

Impalaen lever i den nordøstlige del af Sydafrika, Angola, syd Zaire, Rwanda, Uganda og Kenya.