HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Grants zebra

I Ree Park Safari kan du se Grant’s zebra, som er en steppe zebra, der findes i store dele af Afrika syd for Sahara.

Værd at vide om GRANTS ZEBRAEN

Hver enkelt zebra har sit eget unikke mønster, ganske som det ses ved vores fingeraftryk. Man kan desuden skelne de forskellige zebraarter på striberne. Bjergzebraer har mange helt sorte tætsiddende og tynde striber, mens de forskellige steppe zebraer har noget færre og bredere striber, som varierer i farve mellem sort og brunlige nuancer.

Forskere har længe undret sig over hvorfor zebraen evolutionært har udviklet dens karakteristiske striber. Nogle mener, at det stribede mønster, gør det svært for rovdyrene at fokusere på én enkelt zebra i flokken. Når zebraerne står tæt sammen giver striberne en effekt, der får det til at se ud som om dyrene ”smelter sammen” til én stor masse, hvilket forvirrer rovdyrene. Andre teorier går ud på, at striberne danner mikroskopiske høj- og lavtryk, når solen varmer de mørke striber mere end de hvide. Dette skulle kunne give en kølende effekt, og forstyrre blodsugende insekter så som de tsetsefluer, der kan overføre sovesyge.

Zebraer går i flok og finder deres styrke i flertallet. Dog ses der et adfærdsmønster hvor zebraerne prøver at “nappe” hinandens bagben, så der altid er nogle i flokken der er langsommere og derved et nemmere bytte.

Quote

Vidste du, at...

"... zebraens hud er sort under dens hår, så den faktisk er sort med hvide striber?"

Her er lidt fakta om Grants zebra

Hvor lever grant zebraer?

Zebraen lever på de åbne græssavanner i det sydøstlige Afrika.

Hvor længe er zebraen drægtig?

Zebraen er drægtig i omkring 12 måneder.

Hvor meget vejer zebraen?

Zebraen vejer 220-300 kg.