HVAD SØGER DU?

Lær alt om...

Vildhunden

Den afrikanske vildhund er et af de mest udryddelsestruede rovdyr i Afrika, hvilket er en af de primære grunde til, at Ree Park Safari arbejder med arten.

Værd at vide om VILDHUNDEN

Vildhunden hedder Lycaon pictus på latin og betyder ”den malede ulv”. Vildhundens pelsfarve består af blandede pletter i alle nuancer fra hvid, over brun til sort. Snuden er sort og halespidsen er hvid. Ørene er store og runde, og kroppen er slank med lange og kraftfulde ben. Vildhunden er meget social og lever i grupper. Når dyrene kommunikerer med hinanden, bruger de blandt andet karakteristiske, højfrekvente lyde, kropssprog og duftstoffer. Vildhunde er tættest beslægtede med ulve og sjakaler, men adskilte sig som art for mere end 3 millioner år siden. Derfor betyder det meget for videnskaben at kunne bevare vildhundens gener.

En vildhundetæve, i sin bedste alder, kan få helt op til 20 hvalpe i et enkelt kuld, men 8-10 unger er normalt. Af samme grund er det kun førerparret i gruppen der yngler. Ganske som det ses i en ulveflok, hjælper hele gruppen hinanden med at tage sig af de mange livlige og sultne hvalpe.

Vildhunden er i modsætning til geparden en ”maratonløber”, hvilket betyder, at den løber sit bytte træt frem for at fange det i sprint. Vildhunden kan løbe knap 60 km/t i helt op til en time, hvor de fleste byttedyr må give op. Flokken afliver byttet ved at sprætte bugen op, hvilket kan være et voldsomt syn. Det er dog en yderst effektiv og hurtig metode. Måske er voldsomheden og den utrolige udholdenhed med til at forstærke det dårlige ry vildhunden har fået i Afrika.

Stærkt truet

Den afrikanske vildhund er stærkt truet. I Ree Park Safari er dyrenes velfærd og trivsel meget vigtig. Det betyder også, at deres naturlige adfærd stimuleres.

I dag er den afrikanske vildhund et af de mest truede rovdyr i Afrika. Det skyldes til dels, at mange mennesker ikke bryder sig om deres jagtstrategi men ligeledes, at vildhundenes leveområder i stort omfang ødelægges. Da vildhundene er nomadedyr, har de ofte meget store territorier, og hvis disse kommer for tæt på mennesker, kan vildhundene risikere at blive dræbt eller smittet med sygdomme fra tamhunde.

Quote

Vidste du, at...

“... artens latinske navn betyder “malede ulv” og henviser til den spraglede pels, som er helt unik for hver enkelt dyr?”

Her er lidt fakta om Vildhunden

Hvad spiser vildhunde?

Små og mellemstore byttedyr

Hvor mange hvalpe får en vildhund?

En vildhundetæve, i sin bedste alder, kan få helt op til 20 hvalpe i et enkelt kuld, men 8-10 unger er normalt. Af samme grund er det kun førerparret i gruppen, der yngler. Ganske som det ses i en ulveflok, hjælper hele gruppen hinanden med at tage sig af de mange livlige og sultne hvalpe.

Drægtighedsperiode?

Vildhunden er drægtig i 72 dage.