Ree Park - Danmarks bedste oplevelse

Ree Park er nomineret til Danmarks bedste oplevelse.

Tusind tak for nomineringen, hjælp os med at vinde.

Stem og vind præmier for 25.000 kr. 

HVAD SØGER DU?

Nordkinesisk leopard 

har født 3 killinger

Sjælden leopard har født 3 killinger

I Ree Park Safari har dyrepassere, direktør og resten af personalet svært ved at få armene ned. Parkens sjældne nordkinesiske leopard, Jilin, har født tre killinger, som alle har det godt.

 

Om morgen den 18. april lå der tre små leopardkillinger i en kasse i stalden hos leoparden Jilin, som selv er født i parken. Det er Jilins første kuld, ligesom det er første gang, at hannen Max har fået afkom, trods en alder på 14 år. Parken er meget begejstrede, da killingerne bærer nogle af de vigtigste gener i det europæiske avlssamarbejde.

 

Det svære avlsarbejde

Ree Park har tidligere haft held med at få et par Nordkinesiske Leoparder, Jilins forældre, Balao og Dong, til at yngle. Balao og Dong døde begge med forholdsvis kort mellemrum i 2020, men de fik 7 overlevende unger, hvoraf flere er sendt til andre europæiske zoos.

Det var tid til at få friske gener ind i det europæiske avlsarbejde, og det lykkedes for den europæiske avlskoordinator at skaffe to hanner fra Seoul i Sydkorea. Den ene, kaldet Max, var udset til at blive ny mage til Jilin i Ree Park og efter en karantæneperiode i Hamburg Zoo, ankom han til parken i december 2020. ’Max havde aldrig tidligere fået afkom, så det var usikkert, om det ville lykkes at få de to til at yngle. Hunnen Jilin er af natur meget sky, så det var med spænding Max og Jilin blev sat sammen.’ Siger direktør Jesper Stagegaard.

Tre værdifulde killinger
Efter flere forsøg, hvor det ikke så ud til, at Max helt havde styr på det, så viste den seneste parring sig at bære frugt. Dyrepasserne i Rovdyrafdelingen synes Jilin på det seneste så lidt rundere ud, og håbede, at hun var drægtig, så det var med stor glæde, der nu er tre sunde killinger i anlægget.
Da Jilin skal have så meget ro som muligt, var det uvist, hvornår dyrepasserne fik en chance for at komme ind og se til killinger. Jilin og killingerne er blevet tilset af dyrepasserne gennem et lille hul i kassen for ikke at stresse unødigt. Men chancen bød sig, da Jilin skulle ud for at få noget at spise. Dyrepasserne var hurtige til at få lavet et sundhedstjek på alle killinger og vejet og chippet dem. Det viste sig, at killingerne er en han og to hunner, og det er gode nyheder, da killingerne bærer nogle af de vigtigste gener i det europæiske avlssamarbejde for den Nordkinesiske Leopard.

’Den Nordkinesiske Leopard er blandt en af verdens mest sjældne leoparder. Bestand er primært truet grundet illegal jagt på leopardens ekstremt smukke skind. Den samlede bestand af Nordkinesisk Leopard tæller bare 2500 individer i naturen og yderligere 100 stk. findes i fangenskab på verdensplan, så det hører virkelig til sjældenhederne at se dette ekstremt smukke dyr i virkeligheden,’ udtaler Jesper Stagegaard.

Indtil videre ligger Jilin og hendes tre killinger i fødekassen i stalden. Vi må vente og se, om killingerne bærer hendes sky temperament eller deres fars mere easy-going humør. Killingerne skal være lidt større inden de kommer ud i anlægget.