HVAD SØGER DU?

MANDELAS REJSE MOD AFRIKA

LÆS HELE PRESSEMEDDELELSEN

MANDELAS REJSE MOD AFRIKA

For første gang sendes et næsehorn, født i en skandinavisk zoologisk have, tilbage til genudsætning i naturen, med henblik på at genopbygge og bevare arten på artens tidligere territorier.

’Da Ree Park for år tilbage begyndte at arbejde med det sorte næsehorn, var det selvfølgelig med en klar bevidsthed om, at vi dermed husede en af verdens mest sjældne og eftertragtede dyrearter. Den store drøm var at få det sorte næsehorn til at trives og formere sig i Ree Park, og måtte det ultimativt komme til at et af vores næsehorn en dag skulle få lov til at opleve at blive sendt til Afrika med henblik på genudsætning i den vilde natur, så ville ringen være sluttet med hele vores formål, udtaler Jesper Stagegaard, direktør i Ree Park Safari.
  

Fra teori til virkelighed

Det er nu blevet en realitet, og Mandelas rejse er en del af den største transport nogensinde af sorte næsehorn fra Europa til Afrika, som finder sted i juni 2019. Mandelas første stop er Safari Park Dvur Králové i Tjekkiet, hvor han, sammen med 1 næsehorn fra Flamingo Land i England og tre næsehorn fra Dvur Králové, skal gå til juni måned 2019, inden den endelige rejse til Rwanda.

Med ca. 5.000 sorte næsehorn tilbage i naturen, er der behov for at arbejde aktivt for artens bevarelse være på tid at gøre noget. 

At transportere næsehorn fra Europa til Afrika er noget, der for nu flere år siden kunne synes meget langt væk, men som ikke desto mindre nu er en realitet i Ree Park Safari. Et samarbejde mellem European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) og Rwanda Development Board (RDB) har gjort det muligt at realisere projektet.
  

Mandelas nye hjem

Akagera National Park i Rwanda er et af de steder, hvor man igennem en årrække har arbejdet meget succesfuldt med at få genskabt fred og ro til, at naturen atter kan få frit spil. Det er her, stærkt bevogtet af rangere og beskyttet af Akageras sumpområder, at Mandela inden for det næste års tid vil få friheden tilbage og forhåbentlig være med til at genopbygge en vild bestand af sorte næsehorn for eftertiden.
  

Mandela

Nytårsnat 2015 blev det sorte næsehorn, Mandela, født i Ree Park, som den første af sin art i Skandinavien, og glæden var naturligvis stor. Historien starter i 2010, da Mandelas far, Thabo, ankommer til Ree Park, bare 2 år gammel. I 2012 ankommer hunnen, Bashira, og det var kærlighed ved første blik mellem Næsehorn er drægtige i 15 – 16 måneder, så glæden var som sagt stor, da Mandela blev født nytårsnat.

Ikke mindre er glæden her i 2018, da meldingen om, at Mandela nu sammen med 4 andre sorte næsehorn, alle født i fangenskab, nu skal danne basis for at genoprette bestanden af sorte næsehorn i det Østafrikanske land Rwanda. Landet har, som mange måske husker, været plaget af forfærdelige etniske udrensninger og interne uroligheder, men er nu godt på vej til at komme på fode igen, og genskabelsen af nogle af landets naturperler er i fuld gang.
  

Masai Mara

I Ree Park Safaris base i Afrika, Karen Blixen Camp, Masai Mara i Kenya, er der på det seneste set sorte næsehorn, og de bevogtes døgnet rundt for at beskytte dem mod krybskytter. Drømmen i Ree Park er en dag også om nødvendigt at kunne sende et sort næsehorn, født i parken, til Masai Mara, et af de sidste vilde områder i Afrika. Der arbejdes intenst på at få området omkring Karen Blixen Camp erklæret som sikkert for flere af de truede arter, heriblandt det sorte næsehorn.


DOWNLOAD HELE PRESSEMEDDELELSEN SAMT BILLEDER I WETRANSFER

For yderligere info, kontakt venligst Direktør Jesper Stagegaard på tlf. 86 33 61 50