Mara Elephant Project - MEP

MARA ELEPHANT PROJECT

Vidste du at….
…du for 100,- kr. kan sikre en hel dagsløn til én af Mara Elephant Projects rangere?

Send dit bidrag til Ree Park Safaris naturbevarende fond, Karen Blixen Camp Trust, via MobilePay: 270067

Mara Elephant Project

Mission
Det er vores mål at kunne yde en hurtig indsats både i kampen mod krybskytter og ulovlig skovhugst, men også i det store forebyggende arbejde med at undgå konflikter mellem det vilde dyreliv og den lokale befolkning.

Hvorfor?
Det anslås, at der dræbes en elefant af krybskytter hvert 15. minut i Afrika. Med den fart vil de afrikanske elefanter være uddøde i løbet af 10-15 år. I 2013 alene blev 35.000 afrikanske elefanter dræbt af krybskytter.


Mara Elephant Project fik i 2015 doneret en helikopter af Karen Blixen Camp og Ree Park Safari. Den har enorm betydning for MEPs bevarelsesarbejde i Masai Mara, hvor den er i luften ca. 350 timer om året. Det svarer til knap 1 times udrykning pr. dag i gennemsnit.

Ud over at rykke ud for at jage krybskytter, og for at mægle i konflikten mellem de lokale og elefanterne kan opgaverne også bestå i flytning af materiel og transport af mandskab.
I særlige tilfælde er der blevet fløjet bl.a. elefantunger til et hjælpecenter, der tager sig af dem. Det sker eksempelvis hvis moderen er blevet dræbt af krybskytter.

Takket være helikopteren og overvågning med særlige GPShalsbånd på særligt udvalgte elefanter, er der sket en reduktion af krybskytteri på elefanter, i området omkring Karen Blixen Camp, med hele 95%.

Krybskytter dræber dog stadig op til 10 elefanter i området hvert år, så indsatsen fortsætter ufortrødent.


Helikopteren bruges i jagten på krybskytter i området, hvilket har reduceret responstiden betragteligt.

Tidligere kunne det tage helt op til 4 timer at rykke ud til de svært fremkommelige områder. Nu kan en patrulje være fremme på bare ca. 20 minutter.

 

Det er ikke kun elefanter, som får hjælp under vores helikopterprogram. Også næsehorn, løver mv. har fået støtte fra luften i form af Karen Blixen Camp Trusts helikopter.

Under overflyvningerne holder helikopterpiloten øje med alt mistænkeligt i området.

Skulle man f.eks. få øje på ulovlig træhugst, kvæg på afveje, eller lignende ting, som rangerkorpset skal tage sig af, sendes GPS-positionen direkte til hovedkvarteret, så der hurtigt kan rykkes ud.


Hvordan?
Vi vil arbejde for fortsat at holde MEP’s uundværlige helikopter i luften, samt at bevare det uundværlige Rangerkorps, som er helt i front i kampen for naturbevarelse i Masai Mara, Kenya.

 

Donér Mobilepay 270067

Vidste du at….
…du for 100,- kr. kan sikre en hel dagsløn til én af Mara Elephant Projects rangere?

Send dit bidrag til Ree Park Safaris naturbevarende fond, Karen Blixen Camp Trust, via MobilePay: 270067

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program