Mara North Concervancy Dog Project - Hundeprojekt

Mara North Conservancy
Dog Project

Vidste du at…
…du kan gøre en stor forskel, både for masaiernes vagthunde, men også for Masai Maras vilde dyreliv, ved at donere 60,- kr. til en vaccine/sundhedsbehandling?

Send dit bidrag til Ree Park Safaris naturbevarende fond, Karen Blixen Camp Trust, via MobilePay: 801290

Mara North Conservancy Dog Project

Mission
Det helt store mål med Mara North Conservancy Dog Project er at sikre en sund og begrænset bestand af tamhunde i Mara, som ikke udgør en potentiel smittekilde af sygdomme til områdets vilde dyreliv.

 

Hvorfor?

Tamhunden er en fast del af Masaiernes liv. Den fungerer som advarselssignal og er med til at beskytte husdyrene, når løver og andre større rovdyr nærmer sig landsbyen. Tamhundene trives faktisk så godt i dette job, at de efterhånden er blevet for mange, alt for mange.

Der er indtil flere helt store udfordringer med de talrige mere eller mindre tamme hunde. Mange af hundene får i stor udstrækning lov til at passe sig selv, hvilket resulterer i rigtig mange hvalpe, samt underernærede og syge dyr.

Sygdomme som for eksempel hundegalskab og hundesyge kan smitte fra de omstrejfende hunde, til områdets naturlige dyreliv. Her kan det blandt andet smitte til ræve, sjakaler, men også til mange andre pattedyrsarter, som ikke tilhører hundefamilien, heriblandt til mennesker.

På nuværende tidspunkt udgør de mange hunde, den største gruppe af rovdyr i Masai Mara. Dét giver rigtig store udfordringer for det vilde dyreliv – ikke bare for de byttedyr som hundene æder, men også for de andre rovdyr som hundene kommer til at konkurrere om føden med.

 

Hvordan?

Vi arbejder på at få kontrol over tamhundenes antal og sundhedstilstand igennem vaccinationsprogrammer, kastration, sterilisation og oplysningskampagner.
Første mål er at give sundhedsbehandlinger til, samt at få vaccineret 75% af områdets hunde. Herved vil så stor en del af hundene være immune overfor smitsomme sygdomme, at risikoen for udbrud af store epidemier er minimal.

Donér Mobilepay 801290
Vidste du, at…
du kan gøre en stor forskel, både for masaiernes vagthunde, men også for Masai Maras vilde dyreliv, ved at donere 60,- kr. til en vaccine/sundhedsbehandling?

Send dit bidrag til Ree Park Safaris naturbevarende fond, Karen Blixen Camp Trust, via MobilePay: 801290

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program