Safariskolen: Udeundervisning i folkeskolen | Ree Park Safari

Udeundervisning i det 

uformelle lærerum

Safariskolen i Ree Park Safari tilbyder udeundervisning i det uformelle lærerum, som en alternativ måde at lære på. Kom ud af klasselokalet og lær om naturen og dyrelivet i udendørs omgivelser i vores park.

 • Varighed

  Fra 1 - 24 timer
 • Overnatning

  Mulighed for overnatning
 • Safaritur

  Kom tæt på dyrene på den afrikanske savanne

Safariskolen

For folkeskoler og institutioner

Velkommen til Ree Park Safaris skoletjeneste - En oplevelse med udeundervisning for klasseværelset

Hos Ree Park Safari tilbyder vi udeundervisning for klasseværelset i et læringsrum fyldt med muligheder. I vores Safariskole tager vi udgangspunkt i børn og unges begejstring for naturen og alverdens dyreliv. Når vi inddrager det uformelle udendørs læring i Ree Park Safaris naturskønne omgivelse, kan vi lade sanserne komme i spil, hvor oplevelserne kommer helt ind under huden på både elever og voksne.

Safariskolens formål er at gøre børn og unge bevidste om naturen udenfor og lære dem om, hvordan vi bedst bevarer den. Sammen udforsker vi de mange facetter af naturbevarelse, krybskytteri, bæredygtighed samt parkens arbejde med truede og sjældne dyrearter, gennem faglige og nærværende oplevelser.

Diversitet og højt til loftet - Safariskolen har plads til alle

Den primære undervisning foregår udendørs i parkens skønne omgivelser. Vi har stor erfaring med, at rammerne for vores undervisning, er med til at skabe rummelighed, fokus og nærvær hos vores elever. Omgivelserne skaber plads til at alle elever, med og uden specielle behov, institutioner og børnehaver får en positiv og læring oplevelse.

Få ideer til udeskole i vores skoleforløb

Udover udeundervisningen, så har vi hos Safariskolen også en lang række forløb, der kan lede til videre undervisning hjemme i klasselokalet, både før og/eller efter besøget.

Hvis I har ideer til et spændende forløb, hvor Safariskolen kan være et supplement, udvikler vi gerne i samarbejde med jer, en spændende undervisning til netop jeres projekt.

Herunder finder du forslag til forskellige aktivitet og forløb. Safariskolen er under løbende udvikling, så du er altid velkommen til at kontakte os.

Bliv inspireret af de forskellige forløb, eller kontakt os via formularen nederst på siden eller på de enkelte forløb, hvis vi skal oprette, variere eller kombinere flere forløb, så det passer lige til jeres klasse.

 

Safariskolen når parken er lukket 

Safariskolen tilbyder undervisning hele året rundt. Når Ree Park Safari lukker for de øvrige gæster, skal I være sammen med en guide, når I besøger parken.

Det betyder, at undervisningsforløbene typisk bliver lidt længere, og kan tilpasses så de både indeholder faglig undervisning, rundtur i parken samt evt. aktivering af dyr eller safariture på den afrikanske savanne eller en togtur over den nordamerikanske prærie. Det er en stor og anderledes oplevelse for eleverne, at have parken ”helt for sig selv”, hvilket også kan give mulighed for fordybelse på en anderledes måde end i åbningstiden.

Dyrenes adfærd

Forløb

Dyr og mennesker udviser hele tiden forskellige former for reaktioner, eller adfærd, på det vi oplever. Vi ser og fortolker på andres reaktioner og handlemåder, for at skabe en forståelse af både individ og situation. For dyr kan tolkning af andre dyrs adfærd være et spørgsmål om liv eller død, det kan være et led i dannelse af hierarki i en ulveflok, eller være med til at styrke de sociale bånde i en dyreflok. Vi udforsker forskellige typer af adfærd hos både mennesker og dyr, vi prøver kræfter med vores egne evner til at aflæse hinandens og dyrenes adfærd. Ved 2 timers førløb prøver vi kræfter med etogrammer, hvor eleverne får mulighed for at gå i dybden med observationer af dyrenes adfærd sammen med guiden. Målgruppe: tilpasses alle klassetrin. Varighed: 1-2 timer. Pris: 450,- kr./guide/time. Mulighed for kombination med fx: Land Rover Safari: fra 50,- kr./pers – Rabat: Fuldt vogntog for 28 pers. fra 950,- kr. Amerika Expressen: 50,- kr/pers. - Rabat: Fuld kupé (16 pers) kr. 650,- kr. Staldbesøg: 450,- kr./guide/time. Fodring/aktivering: 450,- kr./guide/time.

Læs mere

Udryddelsestruede dyr

Forløb

Hvad vil det sige at være udryddelsestruet? Hvorfor er nogle arter ved at uddø, mens der er rigtig mange af andre arter? Disse spørgsmål er noget af det, vi vil beskæftige os med, i vores undersøgelse af truede dyrearter. Vi vil også se nærmere på, hvad vi selv kan gøre for at afhjælpe udryddelsen af nogle arter, og hvad der gøres ude i verden for at bevare de truede dyr. Vi slutter forløbet af med at gå en tur rundt i parken, og kigger på de dyr vi har taget udgangspunkt i under vores arbejde. Primær målgruppe: fra 6. klassetrin. Varighed: 1-2 timer. Pris: 450,- kr./guide/time. Mulighed for kombination med fx: Land Rover Safari: 50,- kr./pers – Rabat: Fuldt vogntog for 28 pers. fra 950,- kr. Amerikaexpressen 50,- kr./pers. - Rabat: Fuld kupé (16 pers.) 650 kr. Staldbesøg: 450,- kr./guide/time. Fodring/aktivering: 450,- kr./guide/time.

Læs mere

Etik, dyrevelfærd og overskudsdyr

Forløb

Måden, hvorpå vi holder dyr i fangenskab, har i nyere tid udviklet sig meget. Det gælder både holdningen til det at holde dyr i fangenskab, hvorfor vi gør det (hvad er meningen med det?), og ikke mindst hvordan vi gør det. Begreber som bl.a. edu-tainment, et begreb, der dækker over de shows/fodringer, man afholder i zoo, hvor man forsøger at vise dyrenes naturlige adfærd gennem aktivering og træning, vinder større udbredelse. Formålet med dette er, at man forhåbentlig kan "uddanne" gæsterne til at forstå mere om dyrenes naturlige adfærd og behov, frem for at skabe et ønske om underholdning. Vi dykker ned i de forskellige etiske spørgsmål, der kan springe frem, når man taler om overskudsdyr og dyr i fangenskab generelt. Vi skaber et trygt rum for debat om disse emner, hvor eleverne får mulighed for selv at tage stilling og debattere med vores dygtige formidlere. Primær målgruppe: fra 7. klassetrin. Varighed: 1-2 timer. Pris: 450,- kr./guide/time. Mulighed for kombination med fx: Land Rover Safari: 50,- kr./pers – Rabat: Fuldt vogntog for 28 pers. fra 950,- kr. Amerikaexpressen 50,- kr./pers. - Rabat: Fuld kupé (16 pers.) 650 kr. Staldbesøg: 450,- kr./guide/time. Fodring/aktivering: 450,- kr./guide/time.

Læs mere

Safariskolens

forløb

Se alle forløbene og søg ud fra bl.a. målgruppe og fag

Find et skoleforløb

Slange

fremvisning

Her kan I se og røre ved en af parkens håndtamme slanger, høre om dens mystiske anatomi, og om hvordan den kan sluge et helt byttedyr. Pris: 225,- kr./guide/½time. Kan forlænges til en time for 450,- kr.

Staldbesøg

Hvor sover dyrene om natten? Kom med en af Ree Park Safaris guider bag kulisserne og mød nogle af parkens dyr helt tæt på, når vi besøger dem i deres stalde. Pris: 450,- kr./guide/30 min.

Send en forespørgsel

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program