Solparakit - Fakta om Solparakitter | Oplev dem i Ree Park Safari

Solparakit

Dyr i Sydamerika

Solparakitterne er en af de mest farvestrålende papegøjearter. Deres fjerdragt er klar gul med røde, orange, grønne og blå markeringer fordelt over kroppen. En kridhvid ring indrammer de dybt brune øjne, mens næbbet og benene er mørke.

Solparakit

Solparakitterne er en af de mest farvestrålende papegøjearter. Deres fjerdragt er klar gul med røde, orange, grønne og blå markeringer fordelt over kroppen. En kridhvid ring indrammer de dybt brune øjne, mens næbbet og benene er mørke.

Solparakitter lever i par i flokke på op til ca. 15 individer, som sammen bevæger sig rundt under fødesøgningen. Mens fuglene spiser, er de bemærkelsesværdigt stille, men lige så snart de letter igen, er de overordentlig larmende. Så på trods af deres iøjenefaldende fjerdragt, vil man oftest høre flokken før man ser dem. 

Hunnen runger på 3-4 æg i hule træstammer eller små klippehuler, i 23-27 dage, hvilket er en usædvanlig lang rugeperiode. Rugetiden for solparakitterne er hele 40% længere, end for øvrige fugle med en tilsvarende ægstørrelse. Hunnen ruger på æggene alene, men hannen bliver i nærheden og hjælper med at forsvare reden mod rovdyr så som slanger, pattedyr og andre fuglearter. 

Når ungerne klækkes er de nøgne, blinde og så svage, at de ikke engang kan holde deres eget hoved endnu. Ungerne vendes derfor om på ryggen, de første par dage, når forældrene skal fodre dem. Ungerne er dybt afhængige af begge forældrefugle, som beskytter dem og bringer dem føde, indtil de forlader reden i en alder af 7-8 uger.  

I Ree Park Safari kan du møde solparakitterne, som flyver frit rundt i parken hele sommeren. De vender altid tilbage til deres til deres faste foderforsyning og til deres redehuller i deres anlæg. Når efteråret kommer, kaldes alle parkens små fritflyvende papegøjer ind i deres vinteranlæg, hvor de nyder glæde af deres varmelampe. Her er de også i sikkerhed for de hjemmehørende rovfugle, som lever frit i og omkring parken, og nemt kan spotte de øjeniendefaldende fugle med deres farvestrålende fjerdragt.  

 

 

 • Størrelse

  12,1-14,6 cm
 • Vingefang

  14,6-16,2 cm.
 • Føde

  Plantedele og frugt, samt insekter og æg,
 • Antal æg

  3-4 æg pr. sæson
 • Kønsmoden

  2 år

Føde

Hvad spiser solparakitten?

 

Solparakitten er bestemt ikke kræsen. Den æder mange forskellige frugter og andre plantedele, og supplerer også gerne sin kost med insekter og æg

Antal æg

Hvor mange æg lægger solparakitten?

Hos solparakitten lægger hunnen typisk 3-4 æg pr sæson.

Rugetid

Hvor lang tid ruger solparakitten?

Solparakitter ruger i hele 23-27 dage, hvilket er hele 40% længere, end for øvrige fugle med en tilsvarende ægstørrelse.

Solparakitten i Ree Park Safari

"Vidste du at... ...solparakittens unger kun vejer omkring 6 gram ved klækningen? De nyklækkede nøgne og helt blinde unger kan end ikke holde deres hoved oppe den første tid, og er derfor fuldstændig afhængige af deres forældre."

Sydamerikanske dyr

I Sydamerika kan du komme helt tæt på dyrelivet, der kommer fra Andesbjergenes højland, den såkaldte altiplano eller paramo, den træløse græssteppe kaldet pampassen og lavlandets tropiske vådområder. AlpakaenVikunjaen, nanduen og den lille hurtige Mara er alle fredelige dyr, som gerne vil have besøg af publikum. Derfor er det muligt at gå helt inde hos dyrene. Følg Inka Trail, der er ca. der fører dig igennem Sydamerika området med nandu, vikunja, mara og tamæslet. 

Det er også her, i Sydamerika, at du møder æslerne. Det er ikke tilladt at røre dyrene i parken, men æslerne må du gerne klappe. 

Mød også de sydamerikanske aber - dødningehovedaber, rødhåndet tamariner og edderkopaber - og kæmpemyreslugeren, nanduen, solparakittenden blågule ara og den mørkerøde ara.

Klik dig ind på nogen af dem ovenfor.

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap