Nandu - Fakta om sydamerikanske nanduer | Oplev dyret i Ree Park

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Nandu

Dyr i Sydamerika

På trods af sin lighed med den afrikanske struds, er de ikke i familie. Nanduen er den største fugl på det amerikanske kontinent. Den kan ikke flyve, men den kan løbe meget stærkt. De store vinger, som den spreder ud når den løber, virker som et sejl.

Nandu

På trods af dens lighed med den afrikanske struds, er de ikke i familie. Nanduen er den største fugl på det amerikanske kontinent. Den kan ikke flyve, men den kan løbe meget stærkt. De store vinger, som den spreder ud når den løber, virker som et sejl.
Normalt vil en skræmt nandu flygte, men den kan forsvare sig ved at sprede vingerne ud. På vingerne er der en klo, som kan bruges til forsvar. Derudover har den meget kraftfulde ben, med tre store kløer, som den bruger til at sparke med. 
I yngletiden får hannen en mørk krave nederst på halsen, som i modsætning til strudsens, er dækket af fjer.
Nanduen er et udpræget flokdyr, der udenfor yngletiden kan samles i flokke på over 100 dyr. I yngletiden danner nanduen derimod mindre grupper bestående af en dominerende han og 5-10 hunner. Det er hannen, som står for både udrugningen af æggene og opfostringen af ungerne. Da alle hunnerne i hannens harem lægger æg i samme rede, kan det samlede antal æg nå op på ca. 60 stk. Det er ikke muligt for hannen at varme og udruge så mange æg på en gang, så mange af æggene i en sådan rede, vil aldrig klække. 

Nanduen holder, i modsætning til andre strudsefugle, meget af at bade og er faktisk også i stand til at svømme. 

Nanduen lever i områder, hvor den er intensivt jaget af kvægfarmere, hvilket har gjort, at nanduen i naturen er i tilbagegang og nu fortrinsvis lever i beskyttede reservater.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Sydamerika

På det sydamerikanske kontinent kan du komme helt tæt på dyrene, der kommer fra Andesbjergenes højland, den såkaldte altiplato eller paramo, den træløse græssteppe kaldet pampassen og lavlandets tropiske vådområder. Lamaen, alpacaen, vicunjaen og den lille hurtige Mara er alle fredelige dyr, som gerne vil have besøg af publikum. Derfor er det muligt at gå helt inde hos dyrene.


Det er også her, i Sydamerika, at du møder æslerne. Det er ikke tilladt at røre dyrene i parken, men æslerne må du gerne klappe. 

 

Mød også de sydamerikanske aber - dødningehovedaber og edderkopaber

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap