Kæmpemyresluger | Dyrene i Sydamerika - Ree Park Safari

Kæmpemyresluger

Dyr i Sydamerika

Myreslugere findes naturligt i Central- og Sydamerika. Myreslugeren har fået sit navn på grund af dens særprægede kost. Myreslugeren bruger sine stærke kløer til at åbne termitbo eller rådne træstammer, for at få fat i de proteinholdige insekter. Herefter slikker den de mange små insekter i sig, med sin meget lange klistrede tunge. Tungen kan række imponerende 61 cm ind i insekternes gangsystemer.

Kæmpemyresluger

Kæmpemyreslugeren findes naturligt i Central- og Sydamerika. Myreslugeren har fået sit navn på grund af dens særprægede kost. Myreslugeren bruger sine stærke kløer til at åbne termitbo eller rådne træstammer, for at få fat i de proteinholdige insekter. Herefter slikker den de mange små insekter i sig, med sin meget lange klistrede tunge. Tungen kan række imponerende 61 cm ind i insekternes gangsystemer, og udskiller et sekret fra tungen, som gør at deres bytte sidder uhjælpeligt fast på tungen. Med denne specialiserede spiseteknik, kan en voksen myresluger spise i omkring 35.000 myrer på én dag. 

Kæmpemyreslugeren findes i en række forskellige leveområder, bl.a. sump, skov og græsland. Til trods for at den jages af både jaguarer og pumaer, er det dog ødelæggelse af myreslugerens leveområder, der er artens største trussel. Arten klassificeres som sårbar, og er desværre i tilbagegang. 

Myreslugerens mærkværdige udseende har vagt megen opsigt, og den bruger bl.a. den store hale som et slags skjold til at gemme sig, og derved kamuflere sig. Derudover er myreslugerens farvesammensætning udviklet med henblik på at kamuflere dens unge, som moderen bærer på ryggen. Moderens og ungens farveaftegninger falder i et med hinanden, og derved kamufleres ungen særdeles godt.

 • Størrelse

  100-120 cm
 • Føde

  Myrer og termitter
 • Levetid

  Op til 25 år i fangenskab
 • Vægt

  18-39 kg
 • Drægtighed

  184-190 dage

Antal unger

Hvor mange unger føder kæmpemyreslugeren ad gangen?

Kæmpemyresluger føder 1 unge ad gangen.

Drægtig

Hvor lang tid er kæmpemyreslugeren drægtig?

Kæmpemyreslugeren er drægtig i 184-190 dage.

Størrelse

Hvor stor er kæmpemyreslugeren?

Kæmpemyreslugerens krop er 100-120 cm.

Kæmpemyresluger i Ree Park Safari

"...vidste du, at kæmpemyreslugeren ingen tænder har, men at dens tunge kan række 61 cm ud af munden?"

Myreslugeren

Pedro

Der er kommet en ny beboer på Madagaskarøen. De røde vari lemurer har fået besøg af kæmpemyreslugeren Pedro. Se med i videoen her, hvor dyrepasser Bolette fortæller mere om de to myreslugere vi har her i Ree Park Safari. 

Sydamerikanske dyr

I Sydamerika kan du komme helt tæt på dyrelivet, der kommer fra Andesbjergenes højland, den såkaldte altiplano eller paramo, den træløse græssteppe kaldet pampassen og lavlandets tropiske vådområder. AlpakaenVikunjaen, nanduen og den lille hurtige Mara er alle fredelige dyr, som gerne vil have besøg af publikum. Derfor er det muligt at gå helt inde hos dyrene. Følg Inka Trail, der er ca. der fører dig igennem Sydamerika området med nandu, vikunja, mara og tamæslet. 

Det er også her, i Sydamerika, at du møder æslerne. Det er ikke tilladt at røre dyrene i parken, men æslerne må du gerne klappe. 

Mød også de sydamerikanske aber - dødningehovedaber, rødhåndet tamariner og edderkopaber - og kæmpemyreslugeren, nanduen, solparakittenden blågule ara og den mørkerøde ara.

Klik dig ind på nogen af dem ovenfor.

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap