Alpaka - Fakta om Alpakaer | Oplev Alpakerne i Ree Park Safari

Alpaka

Dyr på farmen

Alpakaen er et tamdyr fra Sydamerika. Her strejfer de tamme alpakaflokke frit omkring i Andesbjergenes høje egne, skove og på kystsletterne. Alpakaerne er sociale dyr, der lever i grupper bestående af en territorial han, hunner og deres unger. De er venlig, rolige, intelligente og meget opmærksomme dyr.

Alpaka

Alpakaen er et tamdyr. Man ved fra DNA-analyser, at alpakaen stammer fra vicunjaen. Inkaindianerne opdrættede alpakaer allerede for 2.500 år siden, og alpakaen var en vigtigt forudsætning for, at inkarigets kultur og økonomi kunne udvikle sig. Inkaerne udnyttede både ulden, mælken, kødet, skindet og ekskrementerne, der blev tørret og brugt som brændsel. 
I dag holdes alpakaen mest for pelsens skyld, som er ekstrem tyk og giver en fin, varm uld, som bl.a. bruges til tøj og tæpper. 

De tamme alpakaflokke strejfer frit omkring i Andesbjergenes høje egne, skove og på kystsletterne. Alpakaerne er sociale dyr, der lever i grupper bestående af en territorial han, hunner og deres unger. De er venlig, rolige, intelligente og meget opmærksomme dyr. De bryder sig ikke om fremmede i deres områder (andre alpakaer eller mennesker), og de advarer om eventuelle farer ved at trække vejret med en høj skarp lyd. Alpakerne kan undertiden finde på at angribe/sparke mindre rovdyr og andre indtrængende på deres territorium. Den mest kendte forsvarsteknik er dog deres karakteristiske spytten. Alpakaen har nemlig, som deres øvrige slægtninge i kamelfamilien, vicunjaen, guanacoen og lamaen, den specielle egenskab, at den spytter, når den skal forsvarer sig. I virkeligheden er det ikke spydt, de kommer af med, men de hoster derimod et halvfordøjet, stinkende maveindhold op, som de kan ramme med, med stor træfsikkerhed. 

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret
  • Føde

    Græs
  • Drægtighed

    242-345 dage
  • Højde

    90-130 cm
  • Længde

    120-225 cm
  • Levealder

    5-10 år i naturen, op til 25 år i fangenskab

Hvor mange unger får en alpaka?

Alpakaen føder en unge pr år.

Hvad vejer en alpaka?

Alpakaen er relativt lille, og vejer 55-65 kg.

Hvad spiser en alpaka?

Alpakaer er planetædere, og leve nærmest udelukkende af græs.

Alpakaen i Ree Park Safari

"...vidste du, at alpakaen er enormt renlig, og at flokken danner en fælles møgbunke?"

Sydamerikanske dyr

I Sydamerika kan du komme helt tæt på dyrelivet, der kommer fra Andesbjergenes højland, den såkaldte altiplano eller paramo, den træløse græssteppe kaldet pampassen og lavlandets tropiske vådområder. AlpakaenVikunjaen, nanduen og den lille hurtige Mara er alle fredelige dyr, som gerne vil have besøg af publikum. Derfor er det muligt at gå helt inde hos dyrene. Følg Inka Trail, der er ca. der fører dig igennem Sydamerika området med nandu, vikunja, mara og tamæslet. 

Det er også her, i Sydamerika, at du møder æslerne. Det er ikke tilladt at røre dyrene i parken, men æslerne må du gerne klappe. 

Mød også de sydamerikanske aber - dødningehovedaber, rødhåndet tamariner og edderkopaber - og kæmpemyreslugeren, nanduen, solparakittenden blågule ara og den mørkerøde ara.

Klik dig ind på nogen af dem ovenfor.

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap