Æsel - Find fakta om æsler her | Oplev dyret i Ree Park Safari

Æsel

Dyr i Sydamerika

Æsler er små, hestelignende dyr med et stort hoved, lange ører, en opretstående man og en hale med en hårdusk i enden. Æselhove er smallere end hestehove, hvilket giver æsler et mere sikkert fodfæste, men gør dem noget langsommere end heste.

Æsel

Æsler er små, hestelignende dyr med et stort hoved, lange ører, en opretstående man og en hale med en hårdusk i enden. Æselhove er smallere end hestehove, hvilket giver æsler et mere sikkert fodfæste, men gør dem noget langsommere end heste. 
Æsler æder græs, urter og småbuske og kan klare sig uden vand i adskillige dage. Vildæsler er sociale og færdes oftest i flokke på ca. 5 individer. I yngletiden er hingstene territoriale og parrer sig med de hopper, der kommer ind i territoriet. Hopperne forsvares mod andre hingste, så længe de befinder sig i territoriet. Hoppen er drægtig i 12 måneder og føder et enkelt føl, men tvillingefødsler ses fra tid til anden.

Tamæslet nedstammer fra det afrikanske vildæsel, som i dag kun findes ganske få steder i det nordøstlige Afrika. Det vides ikke helt nøjagtigt, hvornår æslet blev tæmmet, men man gætter på, at det skete for ca. 10.000-12.000 år siden. 

Tamæslet anvendes verden over til et utal af arbejdsopgaver og er, på grund af sin nøjsomhed og evne til at arbejde under meget varme og vanskelige forhold, et overordentlig vigtigt arbejdsdyr i store dele af den tredje verden. 

Tamæsler varierer meget i størrelse, og aftegningerne er afhængig af, hvor de kommer fra. Men fælles for næsten alle tamæsler er den sorte stregtegning ned over ryggen og tværs hen over manen, som er et levn fra det afrikanske vildæsel.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Antal unger

Hvor mange unger føder æslet ad gangen?

Hoppen er drægtig i 12 måneder og føder oftest et enkelt føl.

Vægt

Hvor meget vejer æslet?

Tamæsler vejer alt efter type 200-400 kg.

Føde

Hvad spiser æslet?

Æslet spiser græs.

Æslet i Ree Park Safari

"...vidste du, at tamæslet er den domisticerede form af det afrikanske vildæsel?"

Sydamerikanske dyr

I Sydamerika kan du komme helt tæt på dyrelivet, der kommer fra Andesbjergenes højland, den såkaldte altiplano eller paramo, den træløse græssteppe kaldet pampassen og lavlandets tropiske vådområder. Lamaen, alpacaen, vicunjaen og den lille hurtige Mara er alle fredelige dyr, som gerne vil have besøg af publikum. Derfor er det muligt at gå helt inde hos dyrene.

Det er også her, i Sydamerika, at du møder æslerne. Det er ikke tilladt at røre dyrene i parken, men æslerne må du gerne klappe. 

Mød også de sydamerikanske aber - dødningehovedaber og edderkopaber - og kæmpemyreslugeren, nandu, den blågule ara og den mørkerøde ara.

Klik dig ind på nogen af dem ovenfor.

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap