Præriehund - Fakta om den sorthalede præriehund | Ree Park Safari

Sorthalet præriehund

Dyr i Nordamerika

De sorthalede præriehunde lever på de åbne græsvidder i Nordamerika. De er ikke kræsne hvad føde angår, men kræver at der er åbent vand i nærheden, samt at jorden hverken er for løs eller fugtig, til at grave deres gangsystemer i. Tidligere var den sorthalede præriehund vidt udbredt, men nu ses den fortrinsvist i beskyttede områder.

Sorthalet præriehund

De sorthalede præriehunde lever på de åbne græsvidder i Nordamerika. De er ikke kræsne hvad føde angår, men kræver at der er åbent vand i nærheden, samt at jorden hverken er for løs eller fugtig, til at grave deres gangsystemer i. Tidligere var den sorthalede præriehund vidt udbredt, men nu ses den fortrinsvist i beskyttede områder.

Præriehunden lever i storfamilier, med en enkelt eller to dominerende hanner. Hannerne er større end hunnerne, men begge køn forsvarer territoriet. Præriehundene lever i underjordiske gangsystemer, og hele flokken hjælper hinanden med at samle føde, opretholde territoriet, og med at holde øje med rovdyr.
Der vil altid være mindst én præriehund, der holder vagt, mens de andre familiemedlemmer søger føde. Opdager vagten en fare, rejser den sig på bagbenene og bjæffer, hvorved hele flokken søger tilflugt i det underjordiske hulesystem.
Gode kolonier kan gå i arv i generationer, og udbygges hver år. Den største koloni af sorthalede præriehunde man kender til, dækkede et område på ca. 65.000 km2, og bestod af ca. 400 millioner præriehunde. Normalt er kolonierne dog noget mindre, med gangsystemer på op mod 33 meter, der går ned til 5 meter under jorden. Sådanne systemer kan have op mod 70 indgange, og beskytter deres beboere mod både klimaet og mod rovdyr.

Præriehunde er meget sociale dyr, og de benytter sig af 12 forskellige kald. De er berømte for deres mange forskellige alarmkald, hvor de skelner mellem forskellige rovdyr som fx prærieulve, slanger og rovfugle. Præriehundene kendes også for deres karakteristiske individuelle "Jip-kald", hvor dyret strækker sig i sin fulde længde, og bokser med forbenene ud i luften, mens det siger en jip-lignende lyd. Jip-kaldene menes at være sociale kald, og det ses tit, at hvis ét dyr begynder at jippe fra en lille forhøjning, vil de øvrige gruppemedlemmer også snart begynde.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret
 • Størrelse

  28-41 cm
 • Vægt

  0,9-1,4 kg
 • Føde

  Plantedele
 • Drægtighed

  35 dage
 • Levetid

  8 år

Størrelse

Hvor stor er den sorthalede præriehund?

Den sorthalede præriehund er omkring 28-41 cm.

Vægt

Hvor meget vejer den sorthalede præriehund?

Den sorthalede præriehund vejer 0,9-1,4 kg.

Føde

Hvad spiser den sorthalede præriehund?

Den sorthalede præriehund spiser primært plantedele.

Den sorthalede præriehund i Ree Park Safari

"...vidste du, at præriehunden har fået sit navn efter sin advarselslyd, der minder om en hunds gøen?"

Babyboom

hos præriehundene

Hos præriehundene går det godt. Der er masser af føde, og mange til at holde udkig efter om der er fare på færde. Derfor yngler de også som, ja, præriehunde. Se med her hvor dyrepasser Rikke fortæller lidt om de små, vævre dyr.

Nordamerikanske dyr

Her stortrives sortbjørne, arktiske ulve og amerikanske bisoner i et kæmpeanlæg på 5 hektar. Bjørnene klatrer i træer, bader i søen og bygger huler i buskadset! Ulvene afsøger terrænet og bisonokserne nyder "prærien" - de store vidder og den megen plads.

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Nordamerikanske dyr, vi har i Ree Park Safari.

Fort laramie

Midt i området ligger Fort Laramie, som du guides ud på via små broer og igennem skoven. Fra fortet er der en fantastisk udsigt ud over hele anlægget.

Det er også ved Fort Laramie at du møder præriehundene. Hver dag fodrer vi bjørne, mens publikum kigger med, og vi fortæller og svarer på spørgsmål undervejs. 


Amerika Expressen

Når du tager en tur med Amerika Expressen, kører du gennem den nordamerikanske prærie og kommer helt til på dyrene.

Af andre nævneværdige dyr fra Nordamerika er elgen

Toget Amerika Expressen

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap