Hvidhovedet havørn - Fakta om den amerikanske ørn | Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Hvidhovedet havørn

Dyr i Nordamerika

Havørnen spejder ud over vandet. Ser den et blink fra en fisk, svæver den lydløst ned, og tager fisken gennem vandoverfladen med sine skarpe klør. Dog er havørnen ikke for fin til at stjæle bytte fra andre dyr, eller til at spise fundne kadavere.

Hvidhovedet havørn

Havørnen spejder ud over vandet. Ser den et blink fra en fisk, svæver den lydløst ned, og tager fisken gennem vandoverfladen med sine skarpe klør. Dog er havørnen ikke for fin til at stjæle bytte fra andre dyr, eller til at spise fundne kadavere.

Den hvidhovedet amerikanske havørn lever langs åbne floder eller havområder i Nordamerika, Canada og Mexico. I fuglenes territorie er det essentielt, at der findes højtliggende klippeafsatser eller store træer til redepladser. Han- og hunørnene hjælpes ad med at bygge reden, oftest 1-3 måneder inden æglægningen. Redepladsen genbruges og udbygges hvert år, så den skal både være sikker og solid, da en havørnerede kan veje op til 2 tons. Man mener, at den hvidhovedede havørn danner par for livet. Ungfuglene har brunt hoved. De hvide hovedfjer kommer først, når fuglen blive kønsmoden omkring 5 års alderen.

Den hvidhovedet havørn har tidligere været truet pga. nedskydninger og forurening af deres leveområder. Bestanden var helt nede på ca. 800 avlspar i 1972 på grund af DDT forurening af havørnens leveområder og byttedyr. DDT'en ophobede sig i dyrene gennem føden, og medvirkede bl.a. til, at ørnenes æggeskaller blev for tynde, til at kunne bære vægten af den rugende fugl. Efter omfattende rede-overvågningsprojekter og lovændringer, er bestanden af vilde hvidhovedet havørne nu oppe på ca. 3000 ynglende par.

Den hvidhovedet amerikanske havørn blev i 1782 valgt til at være Amerikas national fugl. Den er desuden et symbol på både vild natur og stolthed.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Nordamerika

Her stortrives sortbjørne, arktiske ulve og amerikanske bisoner i et kæmpeanlæg på 5 hektar. Bjørnene klatrer i træer, bader i søen og bygger huler i buskadset! Ulvene afsøger terrænet og bisonokserne nyder "prærien" - de store vidder og den megen plads.

Fort laramie

Midt i området ligger Fort Laramie, som du guides ud på via små broer og igennem skoven. Fra fortet er der en fantastisk udsigt ud over hele anlægget.

Det er også ved Fort Laramie at du møder præriehundene. Hver dag fodrer vi bjørne, mens publikum kigger med, og vi fortæller og svarer på spørgsmål undervejs. 


Amerika Expressen

Når du tager en tur med Amerika Expressen, kører du gennem den nordamerikanske prærie og kommer helt til på dyrene.

Toget Amerika Expressen

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap