Arktisk Ulv - Fakta om den hvide grønlandske polarulv | Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Arktisk ulv

Dyr i Nordamerika

Den arktiske ulv er en underart af den grå ulv, der oftest kendes på sin hvide og lange pels. Pelsen består, som hos de andre ulve, af en kraftigt isolerende underuld, der beskyttes af dækhårene. Bortset fra pelsen har en arktiske ulv en kortere snude og mindre ører, end andre ulve.

Arktisk ulv

Den arktiske ulv er en underart af den grå ulv, der oftest kendes på sin hvide og lange pels. Pelsen består, som hos de andre ulve, af en kraftigt isolerende underuld, der beskyttes af dækhårene. Desuden har ulven kortere snude og mindre ører, end andre ulve. Dette gør, at varmetabet fra kroppen minimeres mest muligt. Derudover kan tilgangen af blod til poter, næseregion og forben mindskes, så varmeafgivelsen nedsættes yderligere. Derfor kan ulvene klare sig i de lave temperaturer om vinteren (-40 og -45 grader).

På grund af klimaet har den arktiske ulv, i modsætning til deres slægtninge sydpå, ikke været underlagt samme intense jagt og forfølgelse af mennesker. Dette er sandsynligvis forklaringen på, at arktiske ulve ikke er bemærkelsesværdigt sky over for mennesker. I stedet for at flygte ved færten af mennesker, stopper de op, og kigger nysgerrigt. Denne mangel på frygt har gjort det muligt for forskere, at komme helt tæt på ulveflokke og iagttage deres adfærd.

De arktiske ulve lever langs den nordlige del af det nordamerikanske kontinent, og videre nordpå til Nordpolen og langs den østlige kyststrækning af Grønland.
Disse ulve må, som mange andre ulve, dagligt tilbagelægge enorme afstande i deres søgen efter føde. Det barske klima og den sparsomme mængde føde gør det nødvendigt for ulveflokkene at have et stort territorium, hvor de dagligt tilbagelægger omkring 50 km. I vanskeligt terræn.

De arktiske ulve lever i sociale flokke på 7 til 10 individer. Hele flokken drager dagligt ud for at afpatruljere det op mod 2000 km2 store territorium, der ofte er gået i arv i generationer.

Flokken styres af et dominerende par, og efter dem kommer de andre voksne ulve i et stærkt hierarki, hvori pladserne er faste og overholdes af alle medlemmerne. Førerparret er de eneste i flokken, der yngler, mens unger fra tidligere år hjælper til under jagten og med yngelpleje.

Arktiske ulvehvalpe bliver født sent i maj eller tidligt i juni. De må tage meget hurtigt på i vægt den første korte sommer, for at overleve vinteren. Dette kræver enorme mængder føde. Ulve æder alt det de kan finde eller fange på deres vej, dette inkluderer sæler, lemminger, fugle og harer, men også store dyr som moskusokser og rensdyr udgør ofte en stor del af kosten, for at ulvene kan overleve. Når ulveflokken opdager en flok moskusokser, nærmer de sig langsomt og lydløst. Når de kommer tæt nok på byttet, styrer de pludseligt mod flokken i et forsøg på at skabe panik. Løbende bytte er nemlig mere sikkert at angribe, fordi moskusokserne herved ikke når at vende sig og forsvare sig ved at danne en ring om kalvene. Hvis det lykkes ulvene at få moskusokserne til at flygte, leder ulvene især efter sårbare medlemmer i flokken som f.eks. kalve, ældre, eller svage dyr. Disse dyr er lettere at fange og dræbe end voksne og sunde individer. Når byttet er nedlagt vil ulvene straks begynde at æde.
Hvis flokkens førerpar har unger, vil hele flokken hjælpe hinanden med at opfostre hvalpene. Efter en jagt vil hvalpene slikke de hjemvendte voksne ulve i mundvigen, da dette får dem til at gylpe halvfordøjet, varmt kød op, lige til at spise.

Ulven bruger hylet til at kommunikere med, og gør det både alene og i grupper. Ulve som hyler alene, hyler ofte for at tiltrække en mage, eller for at genfinde deres flok, mens ulve som hyler i en gruppe, hyler for at afmærke deres territorie. Ulvene bruger også hylet til at til samle flokken fx efter en jagt, og så kan det heller ikke udelukkes, at ceremonien er med til at styrke de sociale bånd mellem dyrene.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Nordamerika

Her stortrives sortbjørne, arktiske ulve og amerikanske bisoner i et kæmpeanlæg på 5 hektar. Bjørnene klatrer i træer, bader i søen og bygger huler i buskadset! Ulvene afsøger terrænet og bisonokserne nyder "prærien" - de store vidder og den megen plads.

Fort laramie

Midt i området ligger Fort Laramie, som du guides ud på via små broer og igennem skoven. Fra fortet er der en fantastisk udsigt ud over hele anlægget.

Det er også ved Fort Laramie at du møder præriehundene. Hver dag fodrer vi bjørne, mens publikum kigger med, og vi fortæller og svarer på spørgsmål undervejs. 


Amerika Expressen

Når du tager en tur med Amerika Expressen, kører du gennem den nordamerikanske prærie og kommer helt til på dyrene.

Toget Amerika Expressen

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap