Arktisk Ulv - Fakta om den arktiske ulv | Ree Park

Arktisk ulv

Dyr i Nordamerika

Den arktiske ulv er en underart af den grå ulv. Den arktiske ulv adskiller sig fra den grå, ved at have en hel hvid pels, relativt små ører og kort snude. Denne underart lever i de arktiske egne af Nordamerika og Grønland, hvor den er perfekt tilpasset til et liv med lave temperaturer i et ugæstfrit miljø

Arktisk ulv

Den arktiske ulv er en helt hvid underart af den grå ulv. Pelsen består, som hos andre ulve, af en kraftigt isolerende underuld, der beskyttes af dækhårene. Bortset fra pelsen har den arktiske ulv en kortere snude og mindre ører, end andre ulve. Dette gør, at varmetabet fra kroppen minimeres mest muligt. Derudover kan tilgangen af blod til poter, næseregion og forben mindskes, så varmeafgivelsen nedsættes yderligere. Derfor kan ulvene klare sig i de lave temperaturer om vinteren, som kan komme helt ned til -45 grader.

På grund af klimaet har den arktiske ulv, i modsætning til deres slægtninge sydpå, ikke været underlagt samme intense jagt og forfølgelse af mennesker. Dette er sandsynligvis forklaringen på, at arktiske ulve ikke er bemærkelsesværdigt sky over for mennesker. I stedet for at flygte ved færten af mennesker, stopper de op, og kigger nysgerrigt. Denne mangel på frygt har gjort det muligt for forskere, at komme helt tæt på ulveflokke og iagttage deres adfærd.

De arktiske ulve lever langs den nordlige del af det nordamerikanske kontinent, og videre nordpå til Nordpolen og langs den østlige kyststrækning af Grønland.
Disse ulve må, som mange andre ulve, dagligt tilbagelægge enorme afstande i deres søgen efter føde. Det barske klima og den sparsomme mængde føde gør det nødvendigt for ulveflokkene at have et stort territorium, hvor de dagligt tilbagelægger omkring 50 km. i vanskeligt terræn.

De arktiske ulve lever i sociale flokke på 7 til 10 individer. Hele flokken drager dagligt ud for at afpatruljere det op mod 2.000 km2 store territorium, der ofte er gået i arv i generationer.

Flokken ledes af et dominerende par, og efter dem kommer de andre voksne ulve i et stærkt hierarki, hvori pladserne er faste og overholdes af alle medlemmerne. Førerparret er de eneste i flokken, der yngler, mens unger fra tidligere år hjælper til under jagten og med yngelpleje.

Arktiske ulvehvalpe bliver født sent i maj eller tidligt i juni. De må tage meget hurtigt på i vægt den første korte sommer, for at overleve vinteren. Dette kræver enorme mængder føde. Ulve æder alt det, de kan finde eller fange på deres vej, dette inkluderer sæler, lemminger, fugle og harer, men også store dyr som moskusokser og rensdyr udgør ofte en stor del af kosten, for at ulvene kan overleve.

De arktiske ulve er gode til at samarbejde, og kan ved fælles hjælp nedlægge bytte såsom muskusokser, der er over 10 gange så store, som den enkelte ulv. Når ulveflokken opdager en flok moskusokser, nærmer de sig langsomt og lydløst. Når de kommer tæt nok på byttet, styrter de pludseligt frem mod flokken i et forsøg på at skabe panik. Løbende bytte er nemlig mere sikkert at angribe, for ulvene. Hvis muskusokserne derimod opdager ulvene i tide, vil de benytte sig af en forsvarsteknik, hvor de danner en beskyttende ring om kalvene, så ulvene mødes af en mur af horn. Hvis det lykkes ulvene at få moskusokserne til at flygte, leder ulvene især efter sårbare medlemmer i flokken som f.eks. kalve, ældre, eller svage dyr. Disse dyr er lettere at fange og dræbe end voksne og sunde individer. 
Hvis flokkens førerpar har unger, vil hele flokken hjælpe hinanden med at opfostre hvalpene. Efter en jagt vil hvalpene slikke de hjemvendte voksne ulve i mundvigen, da dette får dem til at gylpe halvfordøjet, varmt kød op, lige til at spise.

Ulve er sociale dyr, som kommunikerer internt i flokken, men også over lange afstande med andre flokke. Det karakteristiske ulvehyl benyttes både af enlige ulve samt af hele flokken. Ulve som hyler alene, hyler ofte for at tiltrække en mage, eller for at genfinde deres flok, mens ulve som hyler i en gruppe, hyler for at afmærke deres territorie. Ulvene bruger også hylet til at til samle flokken fx efter en jagt, og så kan det heller ikke udelukkes, at ceremonien er med til at styrke de sociale bånd mellem dyrene.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret
 • Længde

  Længde 100-130 cm.
 • Vægt

  30-70 kg.
 • Føde

  Primært muskusokser, rensdyr og sneharer
 • Levetid

  5-13 år i naturen. Op til 20 år i fangenskab
 • Drægtighed

  61-63 dage

Levested

Hvor lever den arktiske ulv?

Skov, bjerge, polarregioner inklusiv tundra og isområder i det nordlige Nordamerika og Grønland.

Antal hvalpe

Hvor mange hvalpe føder den arktiske ulv?

Den arktiske ulv føder 4-6 hvalpe ad gangen. Arktiske ulvehvalpe bliver født sent i maj eller tidligt i juni. De må tage meget hurtigt på i vægt den første korte sommer, for at overleve vinteren.

Status

Er den arktiske ulv truet?

Den arktiske ulv er ikke truet, men man ser dog, at de begynder at ændre byttepræferencer, grundet klimaforandringer. På grund af det uvejsomme terræn har den arktiske ulv, i modsætning til deres slægtninge syd på, ikke være underlagt samme intense jagt og forfølgelse af mennesker. Dette er sandsynligvis forklaringen på, at arktiske ulve ikke er bemærkelsesværdigt sky over for mennesker. I stedet for at flygte ved færten af mennesker, stopper de op, og kigger nysgerrigt.

Den arktiske ulv i Ree Park Safari

"...vidste du, at på grund af klimaet har arktiske ulve, i modsætning til deres slægtninge syd på, aldrig været ekstremt jaget eller forfulgt af mennesker?"

Arktiske

ulvehvalpe

Den arktiske ulv, Luna, har fået hvalpe. Hun forsvandt i midten af maj ned i en hule langs hegnet mod savannen, og nu er der kommet hvalpe op, som alle er nysgerrige og klar til at udforske deres del af prærien.

Nordamerikanske dyr

Her stortrives sortbjørne, arktiske ulve og amerikanske bisoner i et kæmpeanlæg på 5 hektar. Bjørnene klatrer i træer, bader i søen og bygger huler i buskadset! Ulvene afsøger terrænet og bisonokserne nyder "prærien" - de store vidder og den megen plads.

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Nordamerikanske dyr, vi har i Ree Park Safari.

Fort laramie

Midt i området ligger Fort Laramie, som du guides ud på via små broer og igennem skoven. Fra fortet er der en fantastisk udsigt ud over hele anlægget.

Det er også ved Fort Laramie at du møder præriehundene. Hver dag fodrer vi bjørne, mens publikum kigger med, og vi fortæller og svarer på spørgsmål undervejs. 


Amerika Expressen

Når du tager en tur med Amerika Expressen, kører du gennem den nordamerikanske prærie og kommer helt til på dyrene.

Af andre nævneværdige dyr fra Nordamerika er elgen

Toget Amerika Expressen

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap