Vari Lemur - Fakta om den røde Vari Lemur her | Ree Park Safari

Rød vari lemur

Dyr på Madagaskar og Abeøerne

Den røde vari lemur tilhører lemurfamilien, hvor den med sine 3-3,5 kg, er en af de største medlemmer. Alle lemurarter er i dag meget truede, og findes udelukkende på Madagaskar.

Rød vari lemur

Den røde vari lemur tilhører lemurfamilien, hvor den med sine 3-3,5 kg, er en af de største medlemmer. Alle lemurarter er i dag meget truede, og findes udelukkende på Madagaskar.

Røde vari lemurer lever i familiegrupper, som når der er rigeligt med føde, kan tælle helt op til 30 dyr. I tørtiden deler grupperne sig ofte op, og består nu af smågrupper med bare 2-5 individder. Flokken har et territorium, som de forsvarer mod andre grupper af røde vari lemurer. Det er hunnerne, som bestemmer i flokken, og ligeledes hunnerne, der forsvarer territoriet. De har udviklet et advarselssystem med mindst 12 forskellige alarmlyde. Disse alarmkald bruges til at advare hinanden mod farer, herunder slanger, rovfugle, større pattedyr og mennesker.

Hunnerne bygger deres rede i et stort træ i midten af flokkens territorium. Når ungerne er født, vil hun efterlade dem i reden, når hun selv søger føde. Her vil andre flokmedlemmer overvåge og forsvarer ungerne. 

 • Levested

  Skovene på halvøen Masoala i det nordøstlige Madagaskar
 • Vægt

  3,4-3,5 kg
 • Føde

  Primært frugt, nektar og pollen. I tørtiden også blade og frø.
 • Levetid

  15-20 år
 • Løngde

  Kroppen er ca. 60 cm. Halen yderligere 50 cm.

Levetid

Hvor længe lever den røde vari lemur?

Den røde vari lemur lever i 15-20 år.

Antal unger

Hvor mange unger får den røde vari lemur?

Den røde vari lemur kan få fra 2, helt op til 6 unger.

Føde

Hvad spiser den røde vari lemur?

Primært frugt, nektar og pollen. I tørtiden også blade og frø.

Den røde vari lemur i Ree Park Safari

"...vidste du, at den røde vari lemur er en yderst vigtig bestøver for en lang række blomster, når den bærer pollen med sig i pelsen, fra blomst til blomst, når den æder nektar?"

De røde vari lemurer

nyder solen

Forårssolen velsigner os i disse dage, og det nyder de røde vari lemurer. De tager det helt roligt, og suger til sig af varmen. Man forstår dem jo godt.

Dyreliv på Madagaskar 

og abeøerne

På abeøerne og Madagaskar har du mulighed for at komme helt tæt på øernes dyr. Aberne klatrer, svinger, snor sig og løber rundt på rebstiger, i tove, træer og på rafter - lige ved siden af eller over hovedet på dig. Aberne lever deres eget liv, med mest mulig frihed, et liv som publikum får muligheden for at følge på helt tæt hold.

Abeøerne er et 2 hektar stort område, som består af i alt 8 øer. Øerne dyreliv består af flere forskellige arter:

Katta lemurer, rød vari lemurer, hvidhovedet brune lemurer, hvidhåndede Gibbonaber, edderkopaber og de små dødningehovedaber.

 

madagaskar

Madagaskar er et stemningsmættet og spændende miljø. Ikke mindst for øens forskellige lemurer, der i naturen kun findes på Madagaskar. På Madagaskar er de truede på grund af øget skovfældning og en stor befolkningsvækst.

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program