Hvidhovedet brun lemur - Fakta om den brune lemur | Ree Park Safari

Hvidhovedet brun lemur

Dyr på Madagaskar & Abeøerne

Den hvidhovedede brun lemur er en lemur på størrelse med en huskat. Den vejer i gennemsnit 2,3 kg, og har dens 40-50 cm lange hale, er længere en kroppen. Pelsen er som udgangspunkt mørkebrun og maven er lys. Hannerne kendes på den hvide pels i hovedet.

Hvidhovedet brun lemur

Den hvidhovedede brun lemur er en lemur på størrelse med en huskat. Den vejer i gennemsnit 2,3 kg, og har dens 40-50 cm lange hale, er længere en kroppen. Pelsen er som udgangspunkt mørkebrun og maven er lys. Hannerne kendes på den hvide pels i hovedet.

Den hvidhovedede brun lemur lever i grupper på op til 5 individer. Modsat andre lemurer er der hos den hvidhovedede brun lemur ikke tegn på at hunnerne dominerer. Man ved ikke meget om dyrenes parringsadfærd, men ungerne bliver delvis passet af hele gruppen og bliver selvstændige i en alder af ca. 6 måneder.

Lemuren forsøger i stort stil, som mange andre abearter, at holde pelsen fri for insekter, der kan være en plage specielt under og efter regntiden. Den hvidhovedet brun lemur har et tandsæt, hvor tænderne i over- og undermunden danner en form for kam, når de mødes. Denne "tandkam" er yderst effektiv til, at fjerne insekter, skidt og anden snavs fra den tykke pels.
Den hvidhovedet brun lemur kan også bruge fingerne til at fjerne utøj fra pelsen. De har, lige som mennesker, negle på fingerne. De har udviklet et speciel krum klo på den anden finger på hver hånd, som lemurerne også bruger til at nette sig med.

Hver flok søger føde på et bestemt territorium, der afmærkes og forsvares imod andre flokke. De spiser primært blade, men kan også spise frugter, blomster og i sjældne tilfælde insekter.
De er dygtige klatrere, der kan tilbagelægge store afstande i træerne ved at hoppe fra gren til gren. Den lange hale, kan hverken bruges til at gribe eller holde fast med, men bruges i stedet til at holde balancen med. Når lemuren bevæger sig på jorden går den på alle fire ben.

Den hvidhovedet brun lemur lever i Madagaskars nordøstlige regnskove, hvor den tilbringer det meste af livet i trækronerne. Lemuren har generelt et meget lille udbredelsesområde, og grundet et stadig stigende befolkningstal og det støt stigende landbrug, som fælder og brænder regnskovene, er den hvidhovedet brun lemur truet. Dyrene blev også tidligere jaget af mennesker, som var interesseret i at spise det eksotiske kød. Det er i dag ulovligt, at jage og indfange lemurer generelt.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret
  • Vægt

    2-4 kg
  • Føde

    Blade, frugt og lidt insekter
  • Levested

    Regnskoven i den nordøstlige del af Madagaskar
  • Drægtighed

    118-120 dage
  • Længde

    40-50 cm lang, halen er 50-60 cm

Størrelse

HVOR STOR ER DEN HVIDHOVEDET BRUNE LEMUR?

Kroppen måler ca. 40 cm og med en halelængde på cm. 50 cm, er halen længere end kroppen.

Drægtig

HVOR LÆNGE ER DEN HVIDHOVEDET BRUNE LEMUR DRÆGTIG?

Den hvidhovedet brun lemur er drægtig i 118-120 dage. Man ved ikke meget om dyrenes parringsadfærd, men ungerne bliver delvis passet af hele gruppen, og bliver selvstændige i en alder af ca. 6 måneder.

Levested

HVOR LEVER DEN HVIDHOVEDET BRUNE LEMUR?

Den hvidhovedet brun lemur lever i Madagaskars nordøstlige regnskove. Her er den meget truet af det støt stigende landbrug, som fælder og brænder regnskovene. Dyrene bliver også jaget af mennesker, som er interesseret i at spise det eksotiske kød.

Hvidhovedet brun lemur i Ree Park Safari

"...vidste du, at den hvidhovede brunlemur kan finde på at smørre pelsen ind i sekret fra kæmpe tusindeben - sandsynligvis for at holde insekter væk?"

Dyreliv på Madagaskar 

og abeøerne

På abeøerne og Madagaskar har du mulighed for at komme helt tæt på øernes dyr. Aberne klatrer, svinger, snor sig og løber rundt på rebstiger, i tove, træer og på rafter - lige ved siden af eller over hovedet på dig. Aberne lever deres eget liv, med mest mulig frihed, et liv som publikum får muligheden for at følge på helt tæt hold.

Abeøerne er et 2 hektar stort område, som består af i alt 8 øer. Øerne dyreliv består af flere forskellige arter:

Katta lemurer, rød vari lemurer, hvidhovedet brune lemurer, hvidhåndede Gibbonaber, edderkopaber og de små dødningehovedaber.

 

madagaskar

Madagaskar er et stemningsmættet og spændende miljø. Ikke mindst for øens forskellige lemurer, der i naturen kun findes på Madagaskar. På Madagaskar er de truede på grund af øget skovfældning og en stor befolkningsvækst.

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap