Marabustork | Dyrene i Afrika - Ree Park Safari

Marabustork

Dyr i afrika

Den store marabustork er let genkendelig både på grund af dens store størrelse, men også dens karakteristiske nøgne hoved, mørke vinger, lyse forside og lyserøde halspose.

Marabustork

Den store marabustork er let genkendelig både på grund af dens store størrelse, men også dens karakteristiske nøgne hoved, mørke vinger, lyse forside og lyserøde halspose. Når fuglen slapper af trækker den hovedet ned mod kroppen og kommer derved til at se ud som om den står og skutter sig. Marabustorken kaldes indimellem verdens grimmeste fugl, på grund af dens skaldede udseende og den store pose på halsen.

Marabustorken fanger levende bytte i yngletiden, men lever ellers primært af ådsler. Man ser ofte den i selskab med gribbe, som med deres skarpe næb er i stand til at flå ådslet åbent. Dette er til marabustorkens fordel, da dens næb ikke er særlig skarpt, men meget langt. Med det op til 30 cm. lange næb, kan marabuen til gengæld nå noget af det kød, der sidder længst inde i ådslet.
Marabustorkens hoved og hals har ingen fjer. Dette er en god tilpasning til livet som ådselsæder, da fjer hurtigt ville blive beskidte og klistrede, når fuglene står med hovedet inde i et dødt dyr. 

Marabustorken er en succesful fugl, der findes i alle typer af levesteder. De kan endda leve tæt op af mennesker, hvor de blandt andet har tilpasset sig til at finde mad på lossepladser.
I yngleperioden finder hannen en mage ved at gøre kur med næbklapren, og lyde som frembringes fra halsposen. Reden bygges højt i et træ hvor 2-3 æg lægges. Når ungerne er ruget ud følger en periode hvor marabustorken i højere grad fanger levende byttedyr, som er nemmere at fodre ungerne med. De får alle typer af små dyr så som fisk, frøer og reptiler. 

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Antal æg

Hvor mange æg lægger marabustorken?

Reden bygges højt i et træ hvor 2-3 æg lægges. Når ungerne er ruget ud følger en periode hvor marabustorken i højere grad fanger levende byttedyr, som er nemmere at fodre ungerne med. De får alle typer af små dyr så som fisk, frøer og reptiler.

Størrelse

Hvor stor er marabustorken?

Marabustorken er 130-150 cm. høj.

Føde

Hvad spiser marabustorken?

Marabustorken fanger levende bytte i yngletiden, men lever ellers primært af ådsler. Man ser ofte den i selskab med gribbe, som med deres skarpe næb er i stand til at flå ådslet åbent. Dette er til marabustorkens fordel, da dens næb ikke er særlig skarpt, men meget langt. Med det op til 30 cm. lange næb, kan marabuen til gengæld nå noget af det kød, der sidder længst inde i ådslet.

Marabustorken i Ree Park Safari

"...vidste du, at marabustorkens vingefang kan blive knap 3 meter langt?"

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap