Minigris | Dyrene på farmen - Ree Park Safari

Minigris

Dyr på farmen

Minigrise er en afart af tamgrisen (Sus scrofa domesticus), der stammer fra vildsvin (Sus scrofa). Der findes i dag mange forskellige racer af minigrise, da ”minigris” er en betegnelse, der bruges til at adskille de små racer af grise fra de mere gængse store svin og grise.

Minigris

Minigrise er en afart af tamgrisen (Sus scrofa domesticus), der stammer fra vildsvin (Sus scrofa). Der findes i dag mange forskellige racer af minigrise, de fleste med forskellig oprindelse, da ”minigris” er en betegnelse, der bruges til at adskille de små racer af grise fra de mere gængse store svin og grise. Mange mener dog, at det asiatiske hængebugsvin er en fælles stamform eller inspiration for de fleste af dem.
Minigrise findes kun som tamme dyr. De er udbredt over hele verden, men enkelte racer kan være begrænsede til racespecifikke leveområder.

Der findes minigrise i mange forskellige størrelser og farver.
Fælles for alle minigrise er dog, at de skal være under 50 cm høje. Deres vægt svinger meget, hvor de mindste ikke vejer mere end 25 kg, og de største kan komme op på over 75 kg. 
Farven hos grisene kan være alt fra helt lys, som gængse landbrugsgrise, og til helt sorte/mørke, som hos vildsvin. De ses ofte med forskellige kombinationer af farver og pletter, der er racebestemt.

Minigrisene blev aktivt fremavlet i slutningen af 1960’erne til brug i medicinal industrien. Her blev grise og svin brugt til forsøg, da deres krop på mange måder ligner og opfører sig som menneskets. Konventionelle svin var dog for store, og ofte upraktiske at holde som forsøgsdyr, hvilket skabte behovet for en mindre gris.

I takt med medicinalindustriens fremskridt i avlen af minigrise, steg deres population som kæledyr ligeledes. Grise er generelt rigtig kloge og renlige dyr, men grundet deres størrelse, er de udfordrende at holde som kæledyr. Med fremgangen af minigrise, kunne man nu holde dem som kæledyr på ligefod med f.eks. hunde. Dog giver den stigende popularitet af minigrise og problemer, da avlerne begynder at indavle grisene, for at mindske deres størrelse. 

Du kan opleve Ree Park Safaris minigrise både i deres udeanlæg og i stalden på Farmen. 

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Minigris

Hvor stor bliver en minigris?

Minigrisen bliver ca. 50 cm. høj, med en længde på 70-90 cm. Derudover skal minigrise veje mellem 25-70 kg for at kunne klassificeres som minigris.

Minigris

Hvad spiser minigrisen?

Som de fleste andre grisearter, er minigrisen altædende. De roder i jorden med deres følsomme tryne efter insekter, æg, rødder, spirer, nødder o.l.

Minigris

Hvor længe er en minigris drægtig?

Minigrise er drægtige i 3 måneder, 3 uger og 3 dage, hvorefter de får 5-8 unger.

Minigrisen i Ree Park Safari

"...vidste du, at alle tamme svin i verden, inklusiv minigrise, stammer fra vildsvinet?"

Minigrisene

vokser

Vi tager denne gang et lille kig ind til minigrisene, for at se hvordan det går. Det er 4 måneder siden, de små grise var nyfødte, og selvom de ikke er blevet så store som voksne dyr, er de alligevel vokset en hel del, siden vi så dem sidst.

Velkommen til Farmen

Vil du gerne møde en masse masse skønne klappedyr i børnehøjde? Så kan du få de helt nære dyreoplevelser hos tamdyrene på Farmen.

Du er meget velkommen til at komme ind og besøge bondegårdens dyr i deres stalde, så du for eksempel kan se hvor de sover, og hvad de spiser. Du kan også besøge de charmerende minigrisene i deres fold og få et godt grin, når de vælter sig rundt i deres mudderbad. Endelige kan du nyde synet af de lodne alpakaer, eller selv prøve at strigle et æsel og nusse det mellem de lange ører. Rundt i hele bondegårdsområdet vil du også kunne møde både den gode gamle danske landhøne og de lidt mere særprægede svenske Orusthøns. 

 

 

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program