Sumatra Tiger - Find fakta om sumatra tigeren her | Ree Park Safari

Sumatra tiger

Dyr i Asien

Sumatratigeren er den mindste af de 6 anerkendte underarter af tigere. Tigeres kropsstørrelse og farvesammensætning varierer geografisk og afspejler sandsynligvis tilpasninger til de meget forskelligartede habitater, de lever i. 

Unikt for Sumatra tigeren er det, at striberne er tyndere, og at kindskægget er kraftigere, end hos de øvrige underarter.

Sumatra tiger

Sumatratigeren er den mindste af de 6 anerkendte underarter af tigere. Tigeres kropsstørrelse og farvesammensætning varierer geografisk og afspejler sandsynligvis tilpasninger til de meget forskelligartede habitater, de lever i. Dyrene med de lyseste farver ses ofte i tørre habitater, mens de mere rød-orange farver oftere ses i tættere bevoksede skovområder.

Unikt for Sumatra tigeren er det, at striberne er tyndere, og at kindskægget er kraftigere, end hos de øvrige underarter.

Tigere er som art enormt tilpasningsdygtig. Sumatratigeren lever hovedsageligt i små isolerede skovområder, i både høj- og lavland, og i jungle og sumpområder på Sumatra. Generelt er tigerens gode tilpasningsegenskab en stor fordel for artens overlevelse, men alt for mange steder er især de helt små opdelte populationer på kanten af udryddelse. Oprettelse af bufferzoner og korridorer mellem disse  små populationer er nødvendige for både disse små populationers overlevelse, men også for Sumatratigeren generelt.

Som hos de fleste andre kattearter, lever hannerne og hunnerne alene. Hannernes territorier er større end hunnernes, og en enkelt hans territorium overlapper gerne op til flere hunners. Territoriet markeres med urin, ekskrementer og mærkeringer afsat med kløerne. Tigerne kommunikerer også med artsfæller ved brug af knurren, snerren og ”spitting”/hvæsen ved ophidselse, og ved at spinde i behagelige situationer.

Tigere jager primært via bagholdsangreb, og byttedyrene omfatter hovedsageligt større planteædere, så som hjorte og antiloper, vildsvin, kvæg og geder. Tigere er desuden udmærkede svømmere, og de nyder gerne at lege og/eller at køle sig i vandhuller, søer og floder.

CITES har klassificeret den sibiriske tiger, den nordlige kinesiske tiger og sumatra tigeren, som kritisk truede på IUCN’s Red List. Den bengalske, den indonesiske og Amur tiger er klassificeret som truede; mens Bali tigeren, Java tigeren og den Caspiske tiger alle regnes for værende uddøde.

Ree Park Safari havde stået på venteliste til at måtte arbejde med denne smukke tigerart i lang tid, og regnede ikke med at komme i betragtning lige med det første. Pludselig tilbød avlskoordinatoren os søsterparret Gemma og Gasha, hvilket vi ikke turde sige nej til, af frygt for at komme bagerst på ventelisten igen. Den tidlige ankomst betyder dog, at der ikke er bygget et decideret tigeranlæg endnu, og dyrene lever derfor i det lille løveanlæg ved legepladsen, Watoto Kaya, indtil der bliver givet grønt lys for opførelsen af det påtænkte tigeranlæg. Det kommer formodentligvis til at ligge mellem leopardanlægget og det gamle Europaanlæg.

Det midlertidige anlæg, er naturligvis både etisk og sikkerhedsmæssigt godkendt af alle myndigheder. Det ses også at dyrene trives, da de yngler villigt, omend det midlertidige anlæg ikke er lige så stort, som de øvrige anlæg, vi er kendte for at have. 

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Antal unger

Hvor mange unger får Sumatra tigeren?

Sumatra tigeren får 1-5 unger ad gangen.

Alder

Hvor gammel bliver Sumatra tigeren?

Sumatra tigeren bliver 18-25 år gammel.

Føde

Hvad spiser Sumatra tigeren?

Sumatra tigeren jager primært via bagholdsangreb, og byttedyrene omfatter hovedsageligt større planteædere så som hjorte og antiloper, vildsvin. Men kan også tage mindre byttedyr så som fugle, reptiler og fisk.

Sumatra tigeren i Ree Park Safari

"...vidste du, at der er 400-600 Sumatra tigre tilbage i naturen?"

Sumatratigre

i Ree Park Safari

Ree Park Safari har fået to nye beboere. Sumatra tigrene Gemma og Gasha er søstre og er i 2013 flyttet ind i anlægget ved siden af legepladsen. Dermed har parken taget de første skridt til deltagelsen i det europæiske avlsprogram for de sjældne tigre.

Asiatiske dyr

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrelivet fra Asien i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du røde pandaer, asiatiske dværgoddere, nordkinesiske leoparder, baktriske kameler, bjerglori, gulstrubet mår, onager, påfugl og sumatra tigeren.

 

 

mød også Sumatra tigeren

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap