Rød Panda - Fakta om røde pandaer her | Se dem i Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Rød panda

Dyr i Asien

Den røde panda er ca. 55-65cm lang med en 35-47cm lang og tyk hale med skiftevis lyse og mørke bånd. Hovedet er rundt med en kort, hvid snude. Den har store, strittende, hvide ører og hvide kinder. Pelsen er lang, rødbrun og ret grov. Under den lidt grove yderpels er den mere blød og ulden.

Rød panda

Den røde panda er ca. 55-65cm lang med en 35-47cm. lang og tyk hale med skiftevis lyse og mørke bånd. Hovedet er rundt med en kort, hvid snude. Den har store, strittende, hvide ører og hvide kinder. Pelsen er lang, rødbrun og ret grov. Under den lidt grove yderpels er underpelsen mere blød og ulden. Bugen er typisk mørk/sort, og det samme er benene. Benene er vinklet indad, hvilket giver pandaen en vraltende gang, men formidable klatreegenskaber. Farven kan variere lidt afhængig af udbredelsesområdet, hvor dyrene typisk er lidt mørkere mod øst. Der er ingen farve- eller størrelsesforskel på hanner og hunner.

Den røde panda lever i bjergområderne i det nordlige Myanmar (Burma) og i de vestlige dele af de kinesiske provinser, Sichuan og Yunnan, typisk mellem 2200 og 4800 meter over havets overflade. Pandaen lever i tempererede områder i både løv og nåleskov, ofte med underskov af bambus og tætte buske/krat.

Den røde pandas adfærd er meget afhængig af temperaturen, fødeemner, og om der er unger eller ej. Den røde panda lever normalt solitært, så hanner og hunner mødes altså kun i parringstiden. Hannerne duftmarkerer med urin og ved at gnide deres kønsorganer mod træer, sten mm. Hunnen inviterer hannen til parring, som foregår på jorden. Både hanner og hunner parrer sig med mere end en partner.

Den røde panda er mest aktiv i skumringstiden, ved daggry og i nattetimerne. Pandaen lever mest i træerne og bevæger sig generelt meget langsomt på jorden. Når den skal ned fra et træ, foregår det med hovedet først, og halen bruges til at holde balancen.

Den røde panda æder bær, skud, fugleæg, bambusblade samt blade fra andre planter. Bambusblade er den primære føde. Pandaen bøjer bambusgrenene ned, så den kan nå bladene med munden. Pandaen kan også bruge forpoterne til at føre føden op til munden med.

Den røde panda er truet af skovrydning, befolkningstilvækst og andre menneskelige aktiviteter. Dette går ud over pandaens redepladser, føde og isolerer dyrene i små populationer af ubeboelige habitater. Den røde panda er også et yndet mål for pelsjægere og andre krybskytter, som enten sælger skindet eller dyret til interesserede købere, hvis det er fanget i en fælde. Skindet bruges til bl.a. hatte og halen som støvklud. Skindet bliver også brugt af brudgommen ved lokale kinesiske bryllupper. Pandaen er beskyttet og på liste II af CITES. Den blev erklæret truet i 1988.

 

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Asien

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrenes i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du bla. røder pandaer, asiatiske dværgoddere og nordkinesiske leoparder.

 

 

mød også Sumatra tigeren

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap