Rød Panda - Fakta om røde pandaer her | Se dem i Ree Park Safari

Rød panda

Dyr i Asien

Den røde panda er ca. 56-63 cm lang med en 35-47 cm lang og tyk hale med skiftevis lyse og mørke bånd. Hovedet er rundt med en kort, hvid snude. Den har store, strittende, hvide ører og hvide kinder. Pelsen er lang, rødbrun og ret grov. Under den lidt grove yderpels er den mere blød og ulden.

 

Rød panda

Den røde panda er ca. 56-63 cm lang med en 35-47 cm lang og tyk hale med skiftevis lyse og mørke bånd. Hovedet er rundt med en kort, hvid snude. Den har store, strittende, hvide ører og hvide kinder. Pelsen er lang, rødbrun og ret grov. Under den lidt grove yderpels er den mere blød og ulden. Bugen er typisk mørk/sort, og det samme er benene. Benene er vinklet indad, hvilket giver pandaen en vraltende gang, men formidable klatreegenskaber. Farven kan variere lidt afhængig af udbredelsesområdet, hvor dyrene typisk er lidt mørkere mod øst. Der er hverken farve- eller størrelsesforskel på hanner og hunner.

Den røde panda findes i bjergområderne i det nordlige Myanmar (Burma) og i de vestlige dele af de kinesiske provinser, Sichuan og Yunnan, typisk mellem 2.200 og 4.800 meter over havets overflade. Her lever den i tempererede områder i både løv og nåleskov, ofte med underskov af bambus og tætte buske/krat. 

Hanner og hunner mødes kun i parringstiden, hvor hannerne duftmarkerer med urin og ved at gnide deres kønsorganer mod træer, sten mm. Hunnen inviterer hannen til parring, som foregår på jorden. Både hanner og hunner parrer sig med mere end én partner.

Den røde pandaen er mest aktiv i skumringstiden, ved daggry og i nattetimerne. Den lever mest i træerne, men når den en sjælden gang skal ned fra et træ, foregår det med hovedet først, og halen bruges til at holde balancen.

Føden består af bær, skud, fugleæg, blade og skud, men bambusblade er den primære føde. Pandaen bøjer bambusgrenene ned, så den kan nå bladene med munden. Den kan også bruge forpoterne til at føre føden op til munden med.

Den røde panda er truet af skovrydning, befolkningstilvækst og andre menneskelige aktiviteter. Dette går ud over dens redepladser, føde og isolerer dyrene i små populationer af ubeboelige habitater. Pelsjægere og krybskyttere udgør ligeledes en stor trussel, da de sælger skindet eller dyret til interesserede købere. Skindet bruges bl.a. til hatte og halen som støvklud. Skindet bliver også brugt af brudgommen ved lokale kinesiske bryllupper. Pandaen er beskyttet og blev erklæret truet i 1988.

 

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Levested

Hvor lever den røde panda?

Den røde panda findes i bjergområderne i det nordlige Myanmar (Burma) og vestlige dele af Sichuan og Yunnan, typisk mellem 2.200 og 4.800 meter over havets overflade. Her lever den lever i tempererede områder i både løv og nåleskov, ofte med underskov af bambus og tætte buske/krat.

Kønsmoden

Hvornår er den røde panda kønsmoden?

Den røde panda bliver kønsmoden, når den er omkring 18 måneder gammel. Den røde panda lever normalt solitært, så hanner og hunner mødes altså kun i parringstiden.

Føde

Hvad spiser den røde panda?

Føden består af bær, skud, fugleæg, blade og skud, men bambusblade er den primære føde. Pandaen bøjer bambusgrenene ned, så den kan nå bladene med munden. Den kan også bruge forpoterne til at føre føden op til munden med.

Den røde panda i Ree Park Safari

"...vidste du, at den røde panda tidligere har tilhørt både hundefamilien og dernæst bjørnefamilien? På baggrund af nyere DNAanalyser, har man nu tildelt den røde panda, sin helt egen familie."

Fodring af

den røde panda

I Ree Park Safari forsøger vi hele tiden, at holde vores dyr aktive. Det sker bl.a. med foder, som kan være gemt, så dyrene skal bruge deres naturlige instinkter til at komme ind til føden. 

Se med her, når dyrepasser Louise aktiverer parkens røde pandaer. 

Asiatiske dyr

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrelivet fra Asien i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du røde pandaer, asiatiske dværgoddere, nordkinesiske leoparder, baktriske kameler, bjerglori, gulstrubet mår, onager, påfugl og sumatra tigeren.

 

 

mød også Sumatra tigeren

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap