Påfugle - Fakta om den indiske påfugl her | Se dem i Ree Park Safari

Påfugl

Dyr i Asien

Den indiske påfugl er en rigtig charmør, hvor hannerne forsøger at tiltrække sig så mange hunners opmærksomhed som muligt. I yngletiden har de gamle hanner udvalgte pladser, hvor de spiller op for hunnerne ved at danse og ryste med deres store, udslåede hale.

Påfugl

Den indiske påfugl er en rigtig charmør, hvor hanerne forsøger at tiltrække sig så mange hunners opmærksomhed som muligt. I yngletiden har de gamle hanner udvalgte pladser, hvor de spiller op for hunnerne ved at danse og ryste med deres store, udslåede hale. Den store hale er både besværlig og tung at bevæge sig rundt med, og den udgør en stor risiko for at ejeren bliver fanget af rovdyr. Halen er altså et tydeligt tegn på sundhed, styrke og evne til at overleve, trods det handicap den medfører. Derfor vælger hunnerne kun de hanner, med de største og smukkeste haler i yngleperioden.
Når yngleperioden er overstået vil hannerne smide de prægtige halefjer, og kun beholde de fjer, der benyttes under flyvningen. På denne måde udgør halen kun en risiko i den periode, hvor hunnerne vælger deres mager.

Natten tilbringes på faste pladser i høje træer, men da påfuglene flyver ned meget tidligt om morgenen, er de udsatte for ræve og andre rovdyr. I forhold til at de egentlig tilhører fasanfamilien, er påfuglen en rimelig god flyver, hvor selv gamle hanner med stor haler flyver glimrende. Hunnerne laver deres reder på jorden. Det er derfor en farlig tid for hunnerne, imens de ruger, og indtil ungerne udvikler svingfjer, så de kan lette og komme op i sikkerhed i træerne.

På sanskrit betyder påfuglens navn "slange-dræber", da de ofte ses spise unge kobraer. Af denne grund ærer og værdsætter mange indere påfuglen, som man ynder at have tæt på menneskelig bebyggelse som tamdyr. 

 

 • Størrelse

  80-212 cm.
 • Føde

  Altædende; smådyr og plantedele
 • Antal æg

  4-8
 • Vægt

  2,7-6 kg.
 • Vingefang

  140-160 cm.

Føde

Hvad spiser påfuglen?

Påfuglen er altædende og har en rig varieret kost bestående af alverdens smådyr og plantedele.

Antal æg

Hvor mange æg lægger påfuglen?

Påfuglen lægger 4-8 æg ad gangen.

Rugetid

Hvor lang tid ruger påfuglen på sine æg?

Påfuglen ruger på sine æg i 28 dage.

Påfuglen i Ree Park Safari

"...vidste du, at hannen mister hele sin flotte hale om efteråret, og at en ny vokser frem til parringssæsonen i foråret?"

Asiatiske dyr

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrelivet fra Asien i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du røde pandaer, asiatiske dværgoddere, nordkinesiske leoparder, baktriske kameler, bjerglori, gulstrubet mår, onager og påfugl.

 

 

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap