Påfugle - Fakta om den indiske påfugl her | Se dem i Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Påfugl

Dyr i Asien

Den indiske påfugl er en rigtig charmør, hvor hannerne forsøger at tiltrække sig så mange hunners opmærksomhed som muligt. I yngletiden har de gamle hanner udvalgte pladser, hvor de spiller op for hunnerne ved at danse og ryste med deres store, udslåede hale.

Påfugl

Den indiske påfugl er en rigtig charmør, hvor hanerne forsøger at tiltrække sig så mange hunners opmærksomhed som muligt. I yngletiden har de gamle hanner udvalgte pladser, hvor de spiller op for hunnerne ved at danse og ryste med deres store, udslåede hale. Den store hale er både besværlig og tung at bevæge sig rundt med, og den udgør en stor risiko for at ejeren bliver fanget af rovdyr. Halen er altså et tydeligt tegn på sundhed, styrke og evne til at overleve, trods det handicap den medfører. Derfor vælger hunnerne kun de hanner, med de største og smukkeste haler i yngleperioden.
Når yngleperioden er overstået vil hannerne smide de prægtige halefjer, og kun beholde de fjer, der benyttes under flyvningen. På denne måde udgør halen kun en risiko i den periode, hvor hunnerne vælger deres mager.

Natten tilbringes på faste pladser i høje træer, men da påfuglene flyver ned meget tidligt om morgenen, er de udsatte for ræve og andre rovdyr. Påfuglen er en god flyver, og selv gamle hanner med stor haler flyver glimrende. Hunnerne laver deres reder på jorden. Det er derfor en farlig tid for hunnerne, imens de ruger, og når deres kyllinger er helt små.

Det siges at være Alexander den Store, der indførte påfugle til Indien. I den græske mytologi fortælles, hvordan påfuglen fik sine "øjne". Argus, der havde øjne over hele kroppen, blev af Hera sat til at vogte den ko, som gudinden Io var blevet forvandlet til. Men guden Hermes dræbte ham, og derefter flyttede Hera alle hans øjne over på påfuglens hale. Påfuglen blev herved symbol på himmeldronningen. Når den slår halen ud, ser man hele den stjernebesatte himmelhvælving.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Asien

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrenes i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du bla. røder pandaer, asiatiske dværgoddere og nordkinesiske leoparder.

 

 

mød også Sumatra tigeren

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap