Vildæsel Onager - Fakta om Onager vildæslet her | Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

onager

Dyr i asien

Onagen er et vildæsel. Den kendes på sin lyse rødbrune farve om sommeren, men om vinteren er den meget lysere, næsten gulbrun. Henover midten af ryggen løber der dog året rundt en sort stribe med hvide kanter.

onager

Onagen er et vildæsel. Den kendes på sin lyse, rødbrune farve om sommeren, men om vinteren er den meget lysere, næsten gulbrun. Henover midten af ryggen løber der en sort stribe med hvide kanter, kaldet en ål. Benene er korte og hovene små, en perfekt tilpasning til at kunne løbe stærkt, på trods af at den lever i et klippefyldt ørkenlandskab.

Onager lever i grupper på varierende størrelser med en han eller en ældre hun som leder. Onagner er altid på vagt overfor sine fjender, mennesket og ulven. Dens primære forsvar er dens evne til at løbe stærkt, men af og til ses det, at hingste arbejder sammen for at jage rovdyr væk.
Onager er i stand til, i lange periode, at undvære vand, hvilket gør det muligt for dem at overleve i ørkenen, hvor den eneste konkurrent er gazellen.

Der findes 3 underarter af asiatisk vildæsel, hvor onager er den ene. Antallet af individer svinger fra underart til underart. Det gælder dog, at alle underarter er erklæret truet.
På verdensplan findes der 145 onager i fangenskab, der er fordelt på 77 europæiske zoologiske haver.
I naturen er findes der mellem 600-800 onager, hvoraf de 395 er voksne individer. I løbet af de sidste 21 år er populationen faldet med hele 28%. Vilde onager lever i dag udelukkende i beskyttede områder i Iran hvoraf størstedelen findes i syd- og central Iran.
I Ree Park Safari kan du opleve onagerne på den asiatiske steppe, sammen med de baktiske kameler.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Asien

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrenes i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du bla. røder pandaer, asiatiske dværgoddere og nordkinesiske leoparder.

 

 

mød også Sumatra tigeren

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap