Gulstrubet Mår - Fakta om den guldstrubede mår her | Ree Park Safari

Gulstrubet mår

Dyr i Asien

Den gulstrubede mår, også kaldet himalaya måren, er en mellemstor kødæder, som tilhører mår-familien.
Det er den orange-gule pels, der ses på hals og bryst, der har givet denne mår sit navn.

Gulstrubet mår

Den gulstrubede mår, også kaldet himalaya måren, er en mellemstor kødæder, som tilhører mår-familien.
Det er den orange-gule pels, der ses på hals og bryst, der har givet denne mår sit navn.

Den gulstrubede mår er 50-71,9 cm lang og vejer 1,2-5,7 kg. Ørerne er runde og sidder så lavt, at ørespidserne er på niveau med det brede, flade kranie. Poterne har trædepuder og meget skarpe klør. Den lever i tropiske og subtropiske skovområder i det meste af Asien, og i højder helt op til 3.000 meter.

Sammen med Nilgiri måren (Matres gwatkinsii) er den gulstrubede mår de eneste arter af mårer, som findes i tropiske og subtropiske skovområder i områder omkring Himalaya, Sydøst og Østasien, Østlige Rusland og Korea. Den gulstrubede mår tilbringer det meste af tiden i træerne, og er en meget dygtig klatrer. 

I modsætning til andre mårer lever den gulstrubede mår, ofte i små grupper på 2-3 individer, hvor de samarbejder om at jage, og derved øger deres chance for at få nedlagt et bytte. Den kan være aktiv hele døgnet, og den går derfor også på jagt om natten og tæt på menneskelig beboelse, hvor der ofte er mange gnavere som mus og rotter.

Det menes, at de gulstrubede mårer er monogame. Parringen kan ske indenfor to perioder, februar til marts og/eller i juni til august. Hunner får dog kun 2-5 unger én gang om året, som hun er sammen med de første 3-4 måneder.

Takket være den gulstrubede mårs gode tilpasningsevne, og dens til tider menneskeøde leveområder, er arten af IUCN klassificeret som ikke truet. På trods af dette er populationen dog nedafgående. 

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Levested

Hvor lever den gulstrubede mår?

Sammen med Nilgiri måren (Matres gwatkinsii) er den gulstrubede mår de eneste arter af mårer, som findes i tropiske og subtropiske skovområder i områder omkring Himalaya, Sydøst og Østasien, Østlige Rusland og Korea. Den gulstrubede mår tilbringer det meste af tiden i træerne, og er en meget dygtig klatrer.  Takket være den gulstrubede mårs gode tilpasningsevne, og dens til tider menneskeøde leveområder, er arten af IUCN klassificeret som ikke truet. På trods af dette er populationen dog nedafgående.

Størrelse

Hvor stor er gulstrubet mår?

Den gulstrubede mår er 50-71,9 cm lang og vejer 1,2-5,7 kg.

Drægtighed

Hvor lang tid er den gulstrubede mår drægtig?

Måren er drægtig i 220-290 dage. Parringen kan ske indenfor to perioder, februar til marts og/eller i juni til august. Hunner får 2-5 unger, som hun er sammen med de første 3-4 måneder.

Den gulstrubede mår i Ree Park Safari

"...vidste du, at den gulstrubede mår også kaldes Himalaya-måren, og lever i det meste af Asien, i højder helt op til 3.000m?"

Aktivering af 

gulstrubet mår

Der er altid gang i parkens to livlige og nysgerrige gulstubede mårer, Igor og Lily, så de er helt med, når der er udfordringer til dem fra dyrepasserne.
De er dygtige klatrere og lynhurtige til at løse de mange aktiveringsopgaver de får i anlægget.

Asiatiske dyr

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrelivet fra Asien i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du røde pandaer, asiatiske dværgoddere, nordkinesiske leoparder, baktriske kameler, bjerglori, gulstrubet mår, onager, påfugl og sumatra tigeren.

 

 

mød også Sumatra tigeren

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap